Inventarisatie van zorgprofessionals die willen helpen boosteren - NVDA

Inventarisatie van zorgprofessionals die willen helpen boosteren

Met Gezondheidskloof willen wij graag inventariseren hoeveel collega zorgprofessionals (studenten, doktersassistenten, POH’s, verpleegkundigen, artsen) kunnen meehelpen om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een boosterprik te geven.

90% van de patiënten die ondanks vaccinatie toch in het ziekenhuis worden opgenomen, is ouder dan 60 jaar. Dat zijn dus de mensen die nú baat hebben van een boostervaccin.

Toch komt de boostercampagne nog onvoldoende op gang. En we horen van verschillende kanten dat met name de beschikbaarheid van voldoende zorgprofessionals om de boosterprikken daadwerkelijk te zetten, de beperkende factor is.

Ons gezamenlijk doel als zorgprofessionals en GGD is om zo snel mogelijk alle 60 plussers die het willen een booster te hebben gegeven. Een investering nu met z’n allen zal zich op heel korte termijn al uitbetalen door het voorkomen van onnodige opnames en leed.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor deze inventarisatie? Meld je dan aan. En veel dank ook om deze oproep en de link te verspreiden in je netwerk: https://lnkd.in/eD85KVRG

Zie ook