Corona-update over vaccinatie - NVDA

Corona-update over vaccinatie

Vandaag vindt er  op het ministerie van VWS overleg plaats over de ontwikkelingen rondom de vaccinatie en het AstraZeneca vaccin. Een van de zaken die besproken wordt is de vraag hoe om te gaan met de vaccinatie van zorgmedewerkers nu het AstraZeneca vaccin gepauzeerd is. Over de uitkomst is nog niets te zeggen, maar aan de orde komt onder andere of men naar een alternatief wil gaan kijken mocht de pauze langer gaan duren. Vandaag komt de EMA met een advies over het AstraZeneca vaccin. Wij informeren jullie zodra er meer bekend is.

Verband tussen trombose en AstraZeneca-vaccin
Aan LHV en NHG hebben wij gevraagd hoe om te gaan met vragen over de berichten in de media over trombose na een prik met AstraZeneca en de onrust hierover. In deze fase van onderzoek is echt nog niets te zeggen over een mogelijk verband tussen bloedstolsels en het AstraZeneca-vaccin. Zij adviseren vragen hierover ook op deze manier te beantwoorden en de site van de NHG en RIVM goed in de gaten te houden om de laatste berichtgeving hierover te volgen.

Planningsprogramma’s Covid-19 vaccin
Verder hebben wij vandaag vernomen dat het NHG binnenkort met een overzicht komt van planningsprogramma’s die gebruikt kunnen worden voor de Covid vaccinaties. Deze tools maken het inplannen aanzienlijk makkelijker en overzichtelijker. Zodra dit overzicht bekend is informeren wij jullie hierover.