C-support en Long COVID - NVDA

C-support en Long COVID

C-support, ondersteuning bij Long COVID klachten

Tijdens het webinar  NVDA On Air hebben velen van jullie al kennis gemaakt met C-support. C-support heeft de afgelopen maanden een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zij zijn er in geslaagd hun team in korte tijd uit te breiden met tientallen nazorgadviseurs die verspreid over heel Nederland Long COVID patiënten ondersteunen. Deze nazorgadviseurs zijn inmiddels bijgeschoold en ingewerkt en aan de slag gegaan in hun eigen regio. Ook het aantal medisch adviseurs is uitgebreid. Het eenjarige bestaan van C-support is inmiddels ook al even gepasseerd. Zo is er meer inzicht in  de aantallen en samenstelling van de patiëntpopulatie en type hulpvragen waardoor er nazorg op maat mogelijk is.

 

Webinars Long COVID en werk

‘SterQ aan het Werk’, een samenwerking tussen verschillende organisaties waaronder C-support, organiseert op 14 en 16 december en 12 januari drie webinars op het gebied van werk en inkomen voor mensen met een infectieziekte. Doel is het versterken van de eigen regie. Alle webinars zijn kosteloos online vanuit thuis te volgen en duren een uur (17.00 – 18.00 uur).

 

Verhalen Long COVID Patiënten

Op de website van C-support vind je nieuwe verhalen van verschillende mensen met langdurige coronaklachten. Ze geven inzicht in de ernst van de klachten en de frustrerende zoektocht naar goede zorg en ondersteuning. De verhalen zijn geschreven naar aanleiding van een eerdere oproep aan patiënten om hun verhaal met ons te delen. Ook de media vraagt C-support geregeld naar patiënten die hun verhaal willen delen.

 

Wil jij meer weten over C-support, hun diensten en ervaring op het gebied van Long COVID?
Kijk dan op hun website www.c-support.nl