'Als je doet wat je deed, krijg je wat je had' - NVDA

‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je had’

Als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je had. Onder dit motto heeft de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) een brief aan de informateurs gestuurd over de tekorten en het zorginfarct.

De zorgarbeidsmarkt en het aanstaande zorginfarct moeten de komende tijd de volle aandacht van het nieuwe Kabinet krijgen.

De uitdagingen waar de zorg en het Kabinet zich voor zien gesteld zijn fors. Door corona, verstopte zorgketens, de vergrijzing, bevolkingsgroei en nieuwe behandelmethoden neemt het beroep op de sterk zorg toe. Tegelijkertijd neemt het aantal doktersassistenten en triagisten af. De tekorten zijn groter dan ooit en de werkdruk onverminderd zeer hoog.

Oplossingen

De NVDA vindt dat we qua zorg door de ondergrens zijn gezakt. De hashtag #zorginfarct laat zien waar het dagelijks in de zorg mis gaat. In de brief draagt de NVDA oplossingen aan, zoals betere arbeidsvoorwaarden, een ruimere ondersteuningsnorm, vermindering van de torenhoge werkdruk, aantrekkelijker werk en het schrappen van verstikkende regels. De poortwachters van de zorg verdienen dat!

Zie ook