Doktersassistenten kunnen met voorrang testen - NVDA

Doktersassistenten kunnen met voorrang testen

Vanaf maandag 21 september krijgen zorgmedewerkers en leraren tijdelijk prioriteit bij de coronatesten. Hiermee zijn mogelijk besmette doktersassistenten minder een gevaar voor de patiënt en hoeven ze minder lang te wachten op de uitslag, zodat ze weer eerder kunnen werken.

Volgens de Rijksoverheid is het een tijdelijke maatregel omdat er te weinig testcapaciteit is. Zorgmedewerkers zijn onmisbaar bij de bestrijding van corona. Bovendien werken zij met kwetsbare mensen. Het risico bij besmettingen is daardoor extra groot.

GGD

Binnen elke GGD-regio is er minstens 1 testlocatie om zorgmedewerkers met prioriteit te kunnen testen. Het moment van de testafname hangt af van de openingstijden van de regionale testlocatie. Waar mogelijk word je dezelfde dag in de ochtend getest en ontvang je in de avond de testuitslag.

Prioriteitsnummer

Als doktersassistent kun je het speciale landelijke coronatest prioriteitsnummer van de GGD bellen: 0800 – 8101. Dit kan tussen 07.30 uur en 20.00 uur. De tests voor zorgmedewerkers zijn zoveel mogelijk in de ochtend. De GGD-medewerker stelt een aantal vragen om te controleren of je aan de voorwaarden voor voorrang voldoet.

Zie ook