Directeur Jellie Klaver 25 jaar in dienst bij de NVDA - NVDA

Directeur Jellie Klaver 25 jaar in dienst bij de NVDA

Om dit 25-jarig jubileum te vieren kreeg zij onder andere een ingelijste tekening van Anton Heyboer en een exemplaar van haar eigen (eenmalige en in beperkte oplage uitgebrachte) blad de ‘Jellie’. Hierin staan wensen en felicitaties van (oud)bestuursleden, vrijwilligers, stakeholders en medewerkers.

Voorzitter Kees Gillis noemde dat Jellie ‘als enige aan beide kanten van de tafel van de NVDA heeft gezeten: zowel als bestuurslid en nu als directeur van het bureau’. De ontwikkeling van de NVDA en de grote bijdrage hieraan van Jellie is, zo gaf Kees Gillis als beeldspraak aan, ook te zien in de huisvesting van de NVDA.

Jellie is begonnen in het NVDA-pand aan de Biltstraat, waar je tussen de fietsen over een smalle trap naar twee kleine kamertjes moest. Vervolgens was er de verhuizing naar het pand aan de Othellodreef, waaraan we later nog de andere verdiepingen toevoegden. En nu staat de NVDA op het punt te verhuizen naar het derde pand. Het professionelere, modernere en veel representatievere Parkstaete aan de Amalialaan in Baarn. Voorzitter Kees Gillis benadrukte aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden de bijdragen van Jellie aan de groei en ontwikkeling van de vereniging.

Grote invloed

Jellie heeft grote invloed gehad op de totstandkoming van de eerste cao voor doktersassistenten. Die kwam er na zes jaar onderhandelen. Daarmee kreeg de doktersassistent erkenning en ook een positie. Kees Gillis gaf aan dat ‘Jellie de grote motor is achter de succesvolle congressen. Je hebt veel werk gestoken en nog steeds in bijvoorbeeld het Kwaliteitsregister, het BCP en de Beroepscode. Voorstander als je bent van het verder professionaliseren van het beroep’.

‘De erkenning van het beroep is een langlopende kwestie en de strijd is nog niet gestreden. Niet omdat de NVDA er niet bovenop zit, maar omdat we met taaie tegenstanders te maken hebben. Met volle overtuiging en inzet zet Jellie zich in voor deze erkenning. Door bijvoorbeeld werkbezoeken te organiseren. Wees trots op wat je in al die jaren hebt bereikt. Ook als persoon is Jellie een fijn iemand om mee samen te werken.’

Namens bureau, bestuur, vrijwilligers en leden hopen we dat je jouw werk als directeur nog vele jaren wilt doen!

Van harte gefeliciteerd met dit jubileum!