Van de voorzitter: Samen opkomen voor jouw beroep - NVDA

Van de voorzitter: Samen opkomen voor jouw beroep

Het wordt me de laatste tijd vaak gevraagd: wat is het belang van de NVDA? Het antwoord is best simpel: opkomen voor jouw belangen en voor het professionaliseren van jouw beroep. In de dynamische wereld van zorg – waarin alles steeds weer verandert – verandert ook jouw rol en positie als doktersassistent. Ontmoeting, het delen van kennis en het creëren van een positieve sfeer staan daarbij centraal.

In 2024 gaan we extra inzetten op netwerkbijeenkomsten, verspreid over het land. Dit om jou de kans te bieden collega’s te ontmoeten, ervaringen te delen en je stem te laten horen. Een speerpunt is het opbouwen van netwerken in ziekenhuizen, waar we gaan luisteren naar wat doktersassistenten daar bezighoudt.

Belangrijk is de Algemene Ledenvergadering (ALV) in april. Het is niet zomaar een vergadering; het is een kans om je stem te laten horen, actief deel te nemen aan het vormgeven van het NVDA-beleid. Het is een moment van inspraak en betrokkenheid, en elke mening telt. Tijdens de ALV willen we jullie mening graag horen over belangrijke onderwerpen. Met interactieve sessies gaan we met elkaar in dialoog. Dus noteer 20 april alvast in je agenda!

In de wereld van de doktersassistent – jouw wereld dus – gaat het niet alleen om medische praktijken, het gaat om de mensen, de verhalen en de passie voor het vak. Ik hoop jullie te ontmoeten op een van onze activiteiten. Maar heb je nu al een vraag of een opmerking, laat het me weten. Samen bouwen we aan een sterke, verbonden gemeenschap waarin elke doktersassistent een stem heeft en gehoord wordt.

Linde Gonggrijp

Reageren? Stuur dan een mail naar Linde.