60-jarig jubileum Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten - NVDA

60-jarig jubileum Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten

Vandaag bestaat de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten 60 jaar. Een feestelijk moment! Sinds 1963 werken wij als doktersassistenten samen aan de ontwikkeling en positionering van ons mooie vak.

De vereniging behaalde veel belangrijke mijlpalen, waardoor doktersassistenten met meer ondersteuning en plezier hun werk kunnen doen.

“Al zestig jaar staan we samen sterker”

Mijlpalen

  1. De invoering van een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) in 1994 zorgt voor betere salarissen en arbeidsvoorwaarden van doktersassistenten. In onderstaande video vertelt doktersassistent Cheryl over de cao regelingen en de digitalisering van het vak.

2. Ook het tweejaarlijkse congres is van grote betekenis voor de vereniging. Al sinds 1965 is het een mooie gelegenheid om nieuwe kennis en inspiratie op te doen, bij te praten met vakgenoten en te genieten van een hapje en een drankje.

3. Met de beroepscode en het beroepscompetentieprofiel verhogen we de standaard van professionaliteit en de kwaliteit van de zorg. In onderstaande video vertelt doktersassistent Chantal over het belang van de beroepscode.

4. De oprichting van de NVDA academie bevordert de professionele ontwikkeling van doktersassistenten en helpt om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

Onmisbaar

We vieren vandaag ook de voortdurende inzet van alle doktersassistenten en triagisten in Nederland. Als poortwachters van de gezondheidszorg verdienen jullie alle lof.  Jullie hebben een cruciale rol in het ondersteunen van artsen en het bieden van goede zorg aan patiënten. Jullie toewijding en expertise zijn onmisbaar in de gezondheidszorg in Nederland!

Op naar de toekomst!

Al zestig jaar staan we samen sterker. Op naar de toekomst, waarin we gaan voor een goede cao, goede bijscholing, en meer inspraak voor doktersassistenten!