Stageplek

Help mee een brug te slaan tussen onderwijs en werkvloer. Bied een stageplek aan en draag bij aan het oplossen van het tekort aan doktersassistenten!

In de komende jaren is er veel behoefte aan veel nieuwe doktersassistenten, zodat ons beroep in stand blijft. MBO-opleidingen en opleidingen tot doktersassistent kunnen niet voldoende stageplaatsen vinden voor hun studenten. De NVDA maakt zich zorgen hierover.

Leid een student op en maak van je praktijk, centrum of poli een erkend leerbedrijf. Meld jouw praktijk of centrum online (20 minuten) aan als erkend leerbedrijf.

Begeleid zelf een stagiair!

Neem een doktersassistent in wording onder je vleugels! Leerzaam, nuttig en leuk voor jezelf! En het levert jou ook nog eens punten op voor het Kwaliteitsregister Doktersassistent.

De NVDA heeft een handleiding stagebegeleiding gemaakt.

Stageplek aangeboden en gezocht

Zoek je een stagiair? Kijk in het stageplek overzicht waar NVDA-studentleden hun cv hebben geplaatst.

Ben je NVDA-studentlid en zoek je een stageplek? Plaats je cv in het stageplek overzicht.

Subsidie bij stages

Voor doktersassistenten in opleiding en voor werkgevers die hen begeleiden, zijn er subsidiemogelijkheden. Meer informatie staat op de websites van SSFH en het Stagefonds zorg.

Modelovereenkomst

In veel cao’s (zoals in de CAO Huisartsenzorg, Ziekenhuizen) is een modelovereenkomst opgenomen voor stagiairs. Op de website van SSFH staat informatie over vergoedingen en salaris en over de afspraken die betrekking hebben op de opleiding en stages.

Aanvragen subsidies en erkenning als leerbedrijf

Voor vragen over de subsidieronde en de aanvraag van een erkenning als leerbedrijf voor de verschillende zorgopleidingen kun je de website van SBB raadplegen. Ook voor uitleg over en ondersteuning bij het begeleiden van een stagiair.

Meer informatie

Dossier (alleen voor leden)

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg