• Home
  • NVDA Expertgroep Seks-Soa 

NVDA Expertgroep Seks-Soa 

Wil je als doktersassistent een eigen soa-spreekuur of spreekuur Seksuele Gezondheid starten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Je kunt terecht bij de NVDA-Expertgroep Seks-Soa.

Het seks/soa-netwerk is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten, NHG-expertgroep soa, hiv en seksualiteit (SeksHAG) en Soa Aids Nederland.

Wie zijn wij en wat doen we?

Wij zijn een landelijk netwerk van enthousiaste ervaren doktersassistenten en praktijkondersteuners. We hebben specifieke deskundigheid op het gebied van soa en seksuele gezondheid. De NVDA-Expertgroep Seks-Soa biedt ondersteuning bij het uitvoeren van soa-spreekuren en spreekuren Seksuele Gezondheid. De leden van de expertgroep draaien een eigen soa-spreekuur of spreekuur seksuele gezondheid (sg) onder supervisie van een huisarts.

Wij delen graag onze kennis om de soa-/sg-zorg in de Nederlandse huisartsenpraktijken te bevorderen. Wij helpen jou bij het vinden van de juiste scholing, soa-protocollen, seksuele gezondheid-protocollen, soa-vragenlijsten, gesprekstechnieken op seks-/soa-gebied en indien gewenst bij het opzetten van jouw eigen soa/sg-spreekuur.

Scholing

De NVDA-Expertgroep Seks-Soa verzorgt soa-/sg-nascholingen op verschillende plaatsen in Nederland voor zowel huisartsen en doktersassistenten als praktijkondersteuners. Hierbij werkt de expertgroep samen met de NVDA academie. Daarnaast helpt de expertgroep bij het ontwikkelen en promoten van e-learnings voor de Digitale Leerweken van Soa Aids Nederland. En uiteraard volgen de leden zelf scholingen op het gebied van soa en sg om up-to-date te blijven.

vlnr: Marieke Post (ZH), Astrid Koster (Drenthe), Jitske Lageveen (Friesland), Mayke Dankers-Loven (NB), Alie van der Heide-Steenge (Groningen en heel NL, coördinator Expertgroep) en Irma Kersten (Gelderland). Niet op de foto: Zinzi Mol (Noord-Holland)

Contact

De expertgroep heeft verspreid over Nederland een aantal contactpersonen. Voor vragen kun je terecht bij de coördinator NVDA-Expertgroep Seks-Soa Alie van der Heide-Steenge. Zij beantwoordt je vragen of brengt je in contact met de dichtstbijzijnde contactpersoon.

 

Dossier (alleen voor leden)

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg