De website is recentelijk verhuisd en geupdate. Mocht je tegen problemen aanlopen in het functioneren van de site, wil je dit dan melden aan de webmaster (webmaster@nvda.nl)

  • Home
  • NVDA Expertgroep Seks-Soa 

NVDA Expertgroep Seks-Soa 

Wil je als doktersassistent een eigen soa-spreekuur of spreekuur Seksuele Gezondheid starten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Je kunt terecht bij de NVDA-Expertgroep Seks-Soa.

Vlnr: Astrid Koster (Drenthe), Hanneke Zonderland (Friesland), Jitske Lageveen ( Friesland), Irma Kersten (Gelderland), Mayke Loven (Noord-Brabant), Alie van der Heide (Groningen & NL), Marieke Post (Zuid-Holland) op de foto ontbreekt Zinzi Mol (Noord-Holland)

Wie zijn wij en wat doen we?
Wij zijn een landelijk netwerk van enthousiaste ervaren doktersassistenten en praktijkondersteuners. We hebben specifieke deskundigheid op het gebied van soa en seksuele gezondheid. De NVDA-Expertgroep Seks-Soa biedt ondersteuning bij het uitvoeren van soa-spreekuren en spreekuren Seksuele Gezondheid. De leden van de expertgroep draaien een eigen soa-spreekuur of spreekuur seksuele gezondheid (sg) onder supervisie van een huisarts. Wij delen graag onze kennis om de soa-/sg-zorg in de Nederlandse huisartsenpraktijken te bevorderen. Wij helpen jou bij het vinden van de juiste scholing, soa-protocollen, seksuele gezondheid-protocollen, soa-vragenlijsten, gesprekstechnieken op seks-/soa-gebied en indien gewenst bij het opzetten van jouw eigen soa/sg-spreekuur.

Scholing
Ook in 2017 verzorgt de NVDA-Expertgroep Seks-Soa soa-/sg-nascholingen op verschillende plaatsen in Nederland voor zowel huisartsen en doktersassistenten als praktijkondersteuners.  Hierbij werkt de expertgroep samen met de NVDA academie. Daarnaast helpt de expertgroep bij het ontwikkelen en promoten van e-learnings voor de Digitale Leerweken van Soa Aids Nederland.
En uiteraard volgen de leden zelf scholingen op het gebied van soa en sg om up-to-date te blijven.

Contact
De expertgroep heeft verspreid over Nederland een aantal contactpersonen. Voor vragen kun je terecht bij de coördinator NVDA-Expertgroep Seks-Soa Alie van der Heide-Steenge. Zij beantwoordt je vragen of brengt je in contact met de dichtstbijzijnde contactpersoon.

Het seks/soa-netwerk is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten, NHG-expertgroep soa, hiv en seksualiteit (= SeksHAG) en Soa Aids Nederland.

 

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op