• Home
  • Na crisistijden, een groeirijke doorstart

Na crisistijden, een groeirijke doorstart

Crisissen zijn ook groeimomenten en daar kunnen we gebruik van maken. Na een crisis hebben we de kans om doelmatiger, efficiënter en met meer bevlogenheid te werken. Hoe? In deze scholing werken we daaraan.

In deze scholing beraden we ons als praktijk en als team hoe we handig om kunnen gaan met grote druk (bijvoorbeeld de gevolgen van de COVID-pandemie, frequente personeelswisseling of -uitval, fusies). Welke lering trekken we uit het verleden voor de toekomst? Hoe vertalen we ons lijden in beter functioneren?

Bijeenkomsten

Tijdens de eerste bijeenkomst van deze scholing is er aandacht voor de effecten van werkdruk, patiënten en collega’s met korte lontjes (bv. door coronastress) op medewerkers en de praktijk. Hoe kunnen werkgevers en leidinggevenden hierop het beste inspelen? Wat kunnen we leren van crisisperioden, zodat we ons werk efficiënter organiseren? Welke teamafspraken kun je maken? Hoe zorg je voor een gevoel van waardering in het team? Hoe kun je werknemers die onder druk staan, goed begeleiden?

Uit ervaringen met eerdere uitvoeringen van deze training blijkt dat elke deelnemer graag met meerdere tips en tricks aan de slag gaat om de praktijkorganisatie en teamafspraken te verbeteren.

In de tweede bijeenkomst gaan we aan de slag met de tactiek hoe we de kansen voor de toekomst kunnen benutten, bijvoorbeeld blijvende verandering van praktijkorganisatie en teamaansturing met als doel: hogere effectiviteit, efficiëntie en engagement.

Een intakevragenlijst helpt de trainer en de deelnemers zich voor te bereiden op de scholing.

Training Triggers

Deelnemers ontvangen van de docent 6 Training Triggers: digitale nieuwsbrieven met een samenvatting van de bijeenkomsten en extra toepassingstips. Deelnemers en trainer kunnen ook vertrouwelijk bloggen ter ondersteuning.

De scholing bestaat uit 2 online bijeenkomsten van respectievelijk 4 en 2 uur.

Let op

Anders dan op website staat, wisselen de tijden!

Leerdoelen

  • Medewerkers ondersteunen in en na tijden van hoge werkdruk en stress
  • Leren van normale en stressvolle tijden wat bruikbaar is voor de toekomst om effectief, efficiënt en geëngageerd te werken

Incompany

De NVDA biedt deze scholing ook aan op aanvraag aan groepen doktersassistenten in eigen praktijk of gezondheidscentrum (incompany). Vraag een offerte bij Sietsche van Gunst: scholing@nvda.nl.

Tweeluik

Deze scholing bieden NVDA en LHV in samenwerking aan en is onderdeel van een tweeluik:

 Beschikbare scholingsdata:Na crisistijden, een groeirijke doorstart


Er zijn nog geen toekomstige scholingsdata bekend

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg