• Home
  • Na crisistijden, een groeirijke doorstart

Na crisistijden, een groeirijke doorstart

Crisissen zijn ook groeimomenten en daar kunnen we gebruik van maken. Na een crisis hebben we de kans om doelmatiger, efficiënter en met meer bevlogenheid te werken. Hoe? In deze scholing werken we daaraan.

In deze scholing beraden we ons als praktijk en als team hoe we handig om kunnen gaan met grote druk (bijvoorbeeld de gevolgen van de COVID-pandemie, frequente personeelswisseling of -uitval, fusies). Welke lering trekken we uit het verleden voor de toekomst? Hoe vertalen we ons lijden in beter functioneren? Deze scholing bestaat uit 2 online bijeenkomsten van respectievelijk 4 en 2 uur.

Tijdens de eerste bijeenkomst van deze scholing is er aandacht voor de effecten van werkdruk, patiënten en collega’s met korte lontjes (bv. door coronastress) op medewerkers en de praktijk. Hoe kunnen werkgevers en leidinggevenden hierop het beste inspelen? Wat kunnen we leren van crisisperioden, zodat we ons werk efficiënter organiseren? Welke teamafspraken kun je maken? Hoe zorg je voor een gevoel van waardering in het team? Hoe kun je werknemers die onder druk staan, goed begeleiden?

In de tweede bijeenkomst gaan we aan de slag met de tactiek hoe we de kansen voor de toekomst kunnen benutten, bijvoorbeeld blijvende verandering van praktijkorganisatie en teamaansturing met als doel: hogere effectiviteit, efficiëntie en engagement.

Deze scholing is voor werkgevers, leidinggevenden, leidinggevende/coördinerende doktersassistenten en HR-functionarissen.

Training Triggers

Deelnemers ontvangen van de docent 6 Training Triggers: digitale nieuwsbrieven met een samenvatting van de bijeenkomsten en extra toepassingstips. Deelnemers en trainer kunnen ook vertrouwelijk bloggen ter ondersteuning.

Leerdoelen

  • Medewerkers ondersteunen in en na tijden van hoge werkdruk en stress
  • Leren van normale en stressvolle tijden wat bruikbaar is voor de toekomst om effectief, efficiënt en geëngageerd te werken

Ook incompany mogelijk

De NVDA biedt deze scholing ook aan op aanvraag aan voor teams in eigen praktijk of gezondheidscentrum (incompany). Vraag een offerte bij Sietsche van Gunst: scholing@nvda.nl.

Zie ook

Deze scholing bieden NVDA en LHV in samenwerking aan. Er is nog een scholing met een vergelijkbaar onderwerp: Hoe draaglast vertalen in professionele groei?. Die scholing is voor doktersassistenten.

 Beschikbare scholingsdata: Online: Na crisistijden, een groeirijke doorstartDatumScholingRest. plaatsenLocatiePlaats

Januari

23-01-2024
23-01-2024 | 13:00 - 17:00
19-03-2024 | 13:00 - 17:00
Online: Na crisistijden, een groeirijke doorstart (2 x) 10 Online Meld je aan

September

16-09-2024
16-09-2024 | 13:00 - 17:00
18-11-2024 | 13:00 - 17:00
Online: Na crisistijden, een groeirijke doorstart (2 x) 15 Online Meld je aanContact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg