• Home
  • Triage in de dagzorg

Triage in de dagzorg

Deze opleiding is voor doktersassistenten die in de huisartspraktijk overdag triage verzorgen. Het diploma doktersassistent of verpleegkundige niveau 4 is een vereiste. Van Campen Consulting die d opleiding verzorgt, biedt doktersassistenten de mogelijkheid zich te specialiseren tot triagist en het diploma triagist dagzorg te behalen. De NVDA geeft een diploma uit aan doktersassistenten die de eindtoetsen van deze opleiding met een positief resultaat afsluiten. Om op de lange termijn de kwaliteit van de triage te waarborgen is verlenging (herregistratie) mogelijk.

Om het diploma te behalen, is een voldoende nodig op drie onderdelen:
–  Medische kennistoets. Je parate kennis van de NHG-TriageWijzer wordt getest. De kennistoets wordt georganiseerd door Calibris en vindt tweemaal per jaar plaats.
–  Communicatietoets. Op basis van vijf opgenomen telefoongesprekken worden de communicatiecompetenties en –vaardigheden in twee rondes beoordeeld.
– Praktijkbeoordeling

Leerdoelen
Communicatievaardigheden t.a.v. telefoongesprekken met patiënten.
Efficiënt gebruik maken van de NHG-TriageWijzer.
Medische kennis die je nodig hebt om goed met de NHG-TriageWijzer te kunnen werken.

Inhoud
1. Aanvangsgesprek. Op basis van verworven competenties wordt een leerroute uitgestippeld.
2. Basistraining triage. Je leert in vier dagdelen triage toe te passen volgens een specifiek protocol en de NHG-TriageWijzer. Bij elke bijeenkomst is een trainer en een acteur aanwezig.
3. Gespreksaudits m.b.v. de HAAKPlus: beoordeling vijf gesprekken.
4. Deelname aan de medische-kennistoets, eventueel na medische modules van Van Campen Consulting
5. Digitaal portfolio.
6. Persoonlijk ontwikkelingsplan
7. Diploma. Als uit je portfolio blijkt dat je aan de instroomeisen en de eindtoetsen hebt voldaan, kan de werkgever je voordragen voor diplomering. Van Campen Consulting en de NVDA geven het door de branche erkende diploma triagist af.

Waar en wanneer?
Je kunt contact opnemen met Van Campen Consulting via opleidingen@vancampenconsulting.nl of 088-8180000 voor data en locaties.

Beschikbare cursusdata

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op