• Home
  • Invloed op je werkomgeving

Invloed op je werkomgeving

Vanaf 1 juli is er een wetsverandering, dan zijn werkgevers verplicht om doktersassistenten meer te betrekken bij de invulling van hun werk en bij de geboden kwaliteit van zorg van de instelling of praktijk.

Je gaat dus meer meepraten over je eigen werk. Maar meepraten over je werk kun je niet zomaar, dat moet je leren. De NVDA heeft drie scholingen in het programma waarin je kunt leren om meer constructief mee te praten over zaken die je werk aangaan. Invloed op je werkomgeving is daar een van, zie ook Jij hebt meer impact dan je denkt en Ken jezelf en wees een professional.

Leren

In deze scholing werk je aan je persoonlijke effectiviteit. Je leert om constructief samen te werken met anderen om je doelen te bereiken. Je leert resultaatgericht te denken, te overleggen met én aan te sluiten bij de ander. Je leert vriendelijk maar voldoende kordaat feedback te geven en grenzen te stellen. Het resultaat is dat de ander jouw grenzen respecteert. En, hoe ga je om met je eigen of andermans emoties in een moeilijk gesprek? En hoe zeg je ‘nee’ zonder onnodige schade aan de relatie? Dat leer je in deze training die uit 2 dagdelen bestaat.

Om een doel te bereiken is het handig om vooraf te onderzoeken wie er allemaal betrokken zijn bij wat jij wilt bereiken en wat hun belangen zijn. Hierdoor krijg je een goed beeld van welke belangen tegenstrijdig kunnen zijn en kun je van tevoren een plan van aanpak bedenken, waardoor je toch je doel bereikt.

Persoonlijke effectiviteit betekent ook dat je bereid bent om je eigen standpunten bij te stellen als dat nodig is. In deze scholing leer je een constructieve samenwerking met alle betrokken partijen onder woorden te brengen.

Als leidinggevenden na het volgen van de scholingen inzien dat deze methodes bruikbaar zijn om hun team prettiger en effectiever te doen functioneren, kan een soortgelijke scholing georganiseerd worden voor het hele team.

Leerdoelen

  • Persoonlijke effectiviteit
  • Constructief samenwerken
  • Stakeholder analyse
  • Belangenmatrix

Zie ook de andere scholingen

 Beschikbare scholingsdata: Invloed op je werkomgevingDatumScholingRest. plaatsenLocatiePlaats

Februari

01-02-2024
01-02-2024 | 10:00 - 17:00
Invloed op je werkomgeving (1 x) 9 Amersfoort Amersfoort Meld je aan

Oktober

16-10-2024
16-10-2024 | 10:00 - 17:00
Invloed op je werkomgeving (1 x) 10 NVDA kantoor Baarn Baarn Meld je aanContact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg