• Home
  • Helpen bij verlies en verdriet [webinar]

Helpen bij verlies en verdriet [webinar]

Manu Keirse, hoogleraar rouw en pionier binnen de palliatieve zorg zal op 16 mei 2023 een avond spreken over een nieuw onderwerp: hoe gaan we om met het verlies van een ouder. Zowel het verlies en verdriet van jonge kinderen komt aan de orde, maar ook gaat hij in op de rouw van volwassen kinderen die een ouder verliezen.

Chronische rouw, verlies van liefde gaat nooit over, want iedere belangrijke gebeurtenis zonder je geliefde, haalt jou weer onderuit en dompelt je weer onder in rouw.

Raakt een mens het verdriet over een overleden dierbare ooit kwijt?

“Nee”, zegt Manu Keirse, maar dat hoeft ook niet. Ik spreek tegenwoordig over “verlies overleven” in plaats van “verwerken”, de term die vroeger gangbaar was. Je hoeft de dode niet los te laten. Jullie relatie beëindigt niet, ze verandert alleen van vorm. Wanneer je regelmatig herinneringen blijft ophalen, blijft diegene op een positieve manier leven in je hart.

Hoogleraar Rouw Manu Keirse gaat in dit webinar in op de omgang met verlies en verdriet. Hij heeft eerder voor ons gesproken, dus hij zal zijn programma aanpassen en focust zich op het omgaan met verlies van een ouder, zowel van een jong kind als van volwassen kinderen.

Hoe kunnen zorgverleners in het proces dat mensen die een dergelijk verdriet ondergaan, zo goed mogelijk ondersteunen.

Zoals altijd belooft dit een avond vol pakkende verhalen te worden, met ruimte voor vragen, maar ook met gebrek aan antwoorden, omdat die er bij verlies vaak helemaal niet zijn.

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.00. Aansluitend is er uitgebreid ruimte voor vragen en discussie in de chat.

Vanwege de samenwerking tussen de NVDA en Carend mogen NVDA-leden de webinars met korting volgen.

Datum

Het webinar is live te volgen op 16 mei 2023, 20.00 uur.

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.00. Aansluitend is er uitgebreid ruimte voor vragen en discussie in de chat. Kan je het webinar niet live zien, dan kan je je wel aanmelden, met de ontvangen link kan je het webinar onbeperkt terugkijken. NB. Dit webinar komt naderhand niet on demand beschikbaar. Dit webinar is live, maar een herhaling van het webinar van 17 januari.

Neem deel als NVDA-lid

  1. Ga naar de website van Carend.
  2. Kies in het menu dat dan verschijnt ‘NVDA’
  3. Vul je lidmaatschapsnummer in en je krijgt 10% korting op alle live webinars en 25% op alle on demand-webinars (webinars die je achteraf kunt bekijken)

Ben je geen NVDA-lid?

Volg je ook de bovenstaande stappen zonder een lidmaatschapsnummer in te vullen.

Prijzen

Kijk op de website van Carend.

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg