• Home
  • ‘Help, een parasiet’

‘Help, een parasiet’

Parasitaire infecties blijven een continue bedreiging vormen voor de volks- gezondheid. Een parasiet is een organisme of een virus dat ten koste van een ander organisme, de gastheer, overleeft en zich vermenigvuldigt. Parasitaire infecties komen vaker voor in tropische gebieden, maar ook mensen in gematigde en subtropische streken kunnen worden geïnfecteerd.

Zo worden in ons eigen land naast endemische parasieten, zoals Giardia lamblia en Toxoplasma gondii, ook parasitaire infecties gevonden bij migranten, vluchtelingen en adoptiekinderen uit (sub)tropische gebieden. En we reizen steeds meer buiten Europa en komen dan in gebieden waar het risico op een besmetting hoger is. Ook door opwarming van de aarde en toenemend economisch verkeer zien we het aantal infecties groter worden.

Leerdoelen

  • Basale kennis van de biologie, epidemiologie en behandeling van een aantal bloed- en darmparasieten en geleedpotigen en de ziekten die zij veroorzaken
  • Voldoende kennis van bronnen om de achtergrond en actuele informatie van voor Nederland relevante parasieten op te zoeken
  • Voldoende kennis van personen of instellingen om informatie aan te vragen over de in Nederland relevante parasieten

Inhoud

In deze scholing geeft parasitoloog Annelies van Goor een goed overzicht van de geografische verspreiding, diagnostiek en behandeling van eencelligen, wormen en geleedpotigen. Doktersassistenten uit alle werkvelden kunnen aan deze cursus deelnemen. Tijdens de scholing determineer je in tweetallen meegebracht demonstratiemateriaal. Ook maakt een quiz onderdeel uit van het programma.

 Beschikbare scholingsdata 2020: Help, een parasiet'DatumScholingRest. plaatsenLocatiePlaats

Oktober

13-10-2020
13-10-2020 | 13:00 - 17:00
Help, een parasiet' (1 x) 10 NVDA Utrecht Utrecht Meld je aanContact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg