• Home
  • Diagnostiek bij urineweginfecties [e-learning]

Diagnostiek bij urineweginfecties [e-learning]

In deze cursus leer je wanneer er sprake is van een urineweginfectie en wat het verschil is tussen een urineweginfectie en asymptomatische bacteriurie.

Je leert hoe een urineweginfectie ontstaat en waarom het stellen van de juiste indicatie voor urineonderzoek zo belangrijk is. Bij het stellen van de diagnose van een urineweginfectie volg je een stappenplan.

Deze scholing gaat over de stappen die je doorloopt en de aandachtspunten daarbij. De eerste stap is de anamnese. Je leert welke klachten kunnen wijzen op een urineweginfectie en wat redenen zijn voor een volgende stap: urineonderzoek. Ook besteedt de cursus aandacht aan wanneer je patiënten voor aanvullend lichamelijk onderzoek naar de huisarts verwijst. De scholing besteedt extra aandacht aan kwetsbare ouderen en mensen met een katheter. Tenslotte komt het voorschrijven van antibiotica nog kort aan bod.

De NVDA en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) bieden in samenwerking e-learning aan over diverse onderwerpen die met medicatie te maken hebben.

Meer informatie en aanmelden

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg