• Home
  • Communicatie vanuit je kracht

Communicatie vanuit je kracht

Deze scholing is speciaal voor triagisten werkzaam op een huisartsenpost. Als triagist is het belangrijk om ‘stevig in je schoenen te staan’. Om patiënten snel en goed te helpen en om effectief samen te werken met verschillende artsen. De triagist functioneert als een belangrijke ‘spil’ op de post.
Vooral waar mensen samenwerken is het goed een flinke portie zelfkennis te hebben. Hoe meer je over jezelf weet, des te beter leer je anderen begrijpen. Het leren herkennen van zogeheten kernkwaliteiten is nuttig.

Leerdoelen
De eigen kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen leren kennen
Inzicht krijgen waarom samenwerking of communicatie niet altijd lekker loopt
Hoe je kunt opkomen voor je eigen belang
Effectiever handelen en feedback geven in lastige situaties

Inhoud
In het eerste deel van de training leer je je eigen kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen kennen en analyseer je deze in een figuur, een zogenaamd kernkwadrant.
Het overgrote deel van de deelnemers ervaart dit als een leuk en verrassend proces. In het tweede deel van de training gaan we aan de slag met het inzicht dat de deelnemers in zichzelf en in anderen hebben opgedaan. Met behulp van een aantal communicatie-principes gaan de deelnemers met een trainingsacteur oefenen met het toepassen van hun kwaliteiten en uitdagingen in lastige communicatieve situaties, zoals bijvoorbeeld:

Hoe vertel ik de dienstdoende arts dat ik zijn/haar manier van feedback geven niet prettig vind?
Hoe geef ik feedback aan mijn collega over de manier waarop zij met collega’s of met patiënten om gaat?

Beschikbare cursusdata

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op