• Home
  • Communicatie bij vergevorderde kanker [webinar]

Communicatie bij vergevorderde kanker [webinar]

Wanneer patiënten ernstig ziek zijn en niet meer beter worden hebben ze goede medische zorg nodig. Maar dat is niet voldoende. Ze hebben ook goede communicatie nodig; zoals informatie als emotionele ondersteuning en empathie. Van oudsher werd communicatie nog vaak gezien als een kunst, en niet als een wetenschap.

Maar gelukkig zijn we die tijd voorbij. Inmiddels weten we dat goede communicatie niet alleen iets is wat patiënten en zorgverleners belangrijk vinden, maar ook echt bewezen effecten kan hebben patiënten hun kwaliteit van leven (zoals symptomen van angst en depressie).

In dit webinar gaan we in op de vraag wat ‘goede communicatie’ nou precies inhoudt, en hoe dat verschilt van persoon tot persoon en over de tijd heen. Want wil iedereen wel altijd alle informatie weten, en wat als mensen informatie niet willen horen? En hoe kom je er eigenlijk achter wat en hoe mensen informatie willen ontvangen? Ook gaan we in op de vraag wat empathie nou precies is, en hoe je empathie kunt tonen, zonder dat je als zorgverlener zelf al het lijden van anderen overneemt.

We delen niet alleen wetenschappelijke inzichten over de evidentie achter communicatie, maar ook bespiegelingen en lastige situaties uit de praktijk, samen met veel praktische tips en tricks. Tijdens het Webinar is er uitgebreid mogelijkheid om vragen te stellen vanuit het publiek.

Liesbeth van Vliet is Universitair docent bij de Universiteit Leiden. Olaf Geerse is longarts in opleiding bij het AmsterdamUMC.

Vanwege de samenwerking tussen de NVDA en Carend mogen NVDA-leden de webinars met korting volgen.

Datum

Het webinar is live te volgen op 20 juni 2023, 20.00 uur. Je kunt ook achteraf (on demand) kijken.

Neem deel als NVDA-lid

  1. Ga naar de website van Carend.
  2. Kies in het menu dat dan verschijnt ‘NVDA’
  3. Vul je lidmaatschapsnummer in en je krijgt 10% korting op alle live webinars en 25% op alle on demand-webinars (webinars die je achteraf kunt bekijken)

Ben je geen NVDA-lid?

Volg je ook de bovenstaande stappen zonder een lidmaatschapsnummer in te vullen.

Prijzen

Kijk op de website van Carend.

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg