• Home
  • Begeleide intervisie

Begeleide intervisie

Van jou als doktersassistent wordt veel gevraagd: regelen, plannen, triëren, samenwerken, flexibel zijn… en nog veel meer. Soms heb je te maken met lastige situaties en moet je snel kunnen schakelen. Intervisie is een gestructureerde manier om met gelijkwaardige collega’s dilemma’s uit het werk te bespreken.

Tijdens de intervisiebijeenkomsten deel je werkervaringen met elkaar en krijg je inzichten door de tips van anderen. Door als het ware ‘in de spiegel te kijken’ word je je bewust van wat je werk leuk maakt en welke aspecten onnodige energie kosten.

Deelnemen aan intervisie levert herkenning op en inzicht in situaties in de praktijk. Tijdens bijeenkomsten van een intervisiegroep breng je zelf een casus in die in de groep wordt besproken. Tips en adviezen van collega’s bieden nieuwe mogelijkheden. De intervisiebegeleider is zelf doktersassistent met een aanvullende opleiding tot intervisiebegeleider.

Intervisie bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk 2 uur. Tijdens de eerste bijeenkomst spreek je samen met de docent de vervolgbijeenkomsten af.

Leerdoelen

  • Jezelf beter leren kennen
  • Dilemma’s bepreken
  • Inzicht in communicatieprocessen
  • Meer van jezelf laten zien in de samenwerking met anderen

In company

De NVDA biedt intervisie aan op aanvraag aan groepen doktersassistenten uit dezelfde praktijk of organisatie (incompany). Je kunt contact opnemen met Sietsche van Gunst, scholing@nvda.nl.

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg