• Home
  • Begeleide intervisie

Begeleide intervisie

Van jou als doktersassistent wordt veel gevraagd: regelen, plannen, triëren, samenwerken, flexibel zijn… en nog veel meer. Soms heb je te maken met lastige situaties en moet je snel kunnen schakelen. Intervisie is een gestructureerde manier om met gelijkwaardige collega’s dilemma’s uit het werk te bespreken.

Tijdens de intervisiebijeenkomsten deel je werkervaringen met elkaar en zoeken jullie samen naar oplossingen voor knelpunten. Door als het ware ‘in de spiegel te kijken’ word je je bewust van wat je werk leuk maakt en welke aspecten onnodige energie kosten.

Deelnemen aan intervisie levert herkenning op en inzicht in situaties in de praktijk. Tijdens bijeenkomsten van een intervisiegroep breng je zelf een casus in die in de groep wordt besproken.

Tips en adviezen van collega’s bieden nieuwe mogelijkheden. De intervisie begeleider is zelf doktersassistent met een aanvullende opleiding tot intervisiebegeleider.

Intervisie bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk 2 uur.

Leerdoelen

  • Jezelf beter leren kennen
  • Dilemma’s bepreken
  • Inzicht in communicatieprocessen
  • Meer van jezelf laten zien in de samenwerking met anderen

Beoordeling deelnemer(s)

Hilde: Was een zeer leuke scholing met een zeer leuke docent.

In company

De NVDA biedt deze scholing aan op aanvraag aan groepen doktersassistenten in eigen praktijk of gezondheidscentrum (incompany). Vraag een offerte bij Sietsche van Gunst: scholing@nvda.nl.

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg