• Home
  • Antibiotica allergie [e-learning]

Antibiotica allergie [e-learning]

Om bacteriële infecties te bestrijden zijn antibiotica belangrijk. Sommige patiënten zijn allergisch voor een antibioticum. Dan zoekt de arts naar een alternatief middel. Maar een alternatieve middel werkt soms minder of geeft meer bijwerkingen met als gevolg ziekenhuisopname of antibioticaresistentie. Onterechte antibiotica-allergieregistraties wil je daarom voorkomen.

In deze e-learning krijg je uitleg over een allergie en bijwerkingen door een antibioticum. En wat de gevolgen zijn als een patiënt een antibiotica-allergieregistratie heeft. De cursus gaat over het herkennen van antibiotica-allergieën. Je gaat aan de slag met praktijksituaties waarin een patiënt mogelijk een nieuwe of bestaande allergie heeft. Tenslotte leer je over afspraken in de eigen huisartsenpraktijk of apotheek en het ontlabelen van onterechte registraties.

De NVDA en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) bieden in samenwerking e-learning aan over diverse onderwerpen die met medicatie te maken hebben.

Kosten

De cursusinhoud is gratis. Wil je de eindtoets maken en accreditatiepunten krijgen? Dan bestel je in de cursus je toegang tot de eindtoets. Deze kost € 7,95 (incl. BTW).

Meer informatie en aanmelden

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg