FAQ NVDA

Alles uitvouwen

Waarom zou ik me inschrijven in het Kwaliteitsregister Doktersassistent?

Zonder diploma en titelbescherming van het beroep mag iedereen zich doktersassistent noemen. De NVDA vindt dat onwenselijk. Een doktersassistent in het Kwaliteitsregister Doktersassistent onderscheidt zich van anderen die geen diploma en/of kwaliteitskenmerk hebben.

Met de inschrijving in het kwaliteitsregister laat je zien dat jij ook staat voor kwaliteit van je beroep en van jezelf! Dat wil jij toch ook?! Blijf investeren in jezelf en in je beroep en blijf jezelf bijscholen!

Sta je voor kwaliteit van je beroep en van jezelf? Dan sta je in het kwaliteitsregister Doktersassistent!

Zie ook

 

Hoeveel accreditatiepunten krijg ik voor het NVDA-lidmaatschap?

Ieder NVDA-lid krijgt krijgt 4 punten voor het NVDA-lidmaatschap. Jaarlijks voert de NVDA in maart en oktober 2 keer 2 punten in je portfolio in.

Dit geldt voor iedereen:

  • voor als je je nog niet hoeft te herregistreren en de criteria van 2016-2021 voor jou gelden
  • voor wie zich inschrijft of herregistreert en de criteria van 2021-2026 voor jou gelden

Zie ook

 

Ik wil mij niet laten vaccineren tegen Covid19. Waar moet ik rekening mee houden?

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor leden. Wil je lid worden? Meld je hier aan.

Moet ik mijn werkgever melden dat ik me wel of niet laat vaccineren?

Deze inhoud is alleen beschikbaar voor leden. Wil je lid worden? Meld je hier aan.

Kan de bezetting in een huisartsenpraktijk minder zijn dan de LHV-norm?

Ja, dat kan. Soms heeft een huisarts minder doktersassistenten in de praktijk werken dan de LHV-norm voor bezetting aangeeft.

Je kunt echter niet méér personeel afdwingen bij je werkgever. Maar je kunt wél laten zien wat het aantal FTE volgens de kerncijfers en de normgegevens van de LHV zou zijn.

Meer informatie

 

Hoe kan ik mijn profiel bewerken?

Alle leden hebben een eigen profielpagina, deze zie je als je inlogt. Op deze pagina kun jij je gegevens updaten. Let op: een aantal velden moet je verplicht invullen.

Je kunt onderaan deze pagina ook je wachtwoord wijzigen.

Als wij van jou een goed werkend e-mailadres hebben, ontvang je uitnodigingen van nascholingen en de NVDA Nieuwsbrief in je mailbox. Zorg ervoor dat je gegevens up to date zijn!

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? op de homepage kun je onder het kopje inloggen ‘wachtwoord vergeten’ aanklikken.

Hoe moet ik inloggen?

Als je lid bent van de NVDA heb je een lidregistratienummer gekregen. Dit nummer staat vermeld op de adressticker van het vakblad ‘De Doktersassistent”. Je hebt dit nummer nodig als je een nascholing bezoekt, én om in te loggen op het besloten deel van de website. Weet jij je lidregistratienummer niet (meer)? Neem dan contact op met het secretariaat van de NVDA op 085-482 44 00.

Ik wil praten met een vertrouwenspersoon, maar die is niet aanwezig op mijn werk. Wat nu?

Medewerkers binnen de huisartsenzorg kunnen op hun werk geconfronteerd worden met agressie-incidenten, ongewenst gedrag en problemen in de samenwerking of conflicten. Omdat niet iedere huisartsenpraktijk of huisartsenpost een vertrouwenspersoon heeft, heeft SSFH voor deze organisaties een vertrouwenspersoon beschikbaar. SSFH is het Sociaal Fonds Huisartsenzorg waar de NVDA onderdeel van uitmaakt. Medewerkers kunnen zich, telefonisch of via de mail, melden bij de coördinerende vertrouwenspersoon. Naar de site van de SSFH Vertrouwenspersoon

Ik zoek een nieuwe baan. Kunnen jullie helpen?

Jazeker. Kijk op onze vacaturepagina 

Wat is geaccrediteerde scholing?

Als je een geaccrediteerde opleiding of cursus volgt, dan wil dat zeggen dat deze inhoudelijk door de CADD is goedgekeurd. Het volgen van geaccrediteerde bij- en nascholing is nodig om je kennis en kunde op peil te houden. Bovendien krijg je punten voor het Kwaliteitsregister Doktersassistenten.

Heeft het beroep doktersassistent titelbescherming?

still4

Helaas (nog) niet. In Nederland mag iedereen zich doktersassistent noemen. Hiervoor is geen diploma nodig. Een onwenselijke situatie die vraagt om een opleiding en erkenning van het beroep, met titelbescherming.

Ik wil scholing volgen. Biedt de NVDA dit?

De NVDA vindt de kwaliteit van de beroepsuitoefening belangrijk om een zo goed mogelijke zorg aan patiënten te kunnen waarborgen. Na- en bijscholing zijn noodzakelijk als je in deze tijd doktersassistent bent. Als je lid bent van de NVDA ontvang je op onze scholingen ook nog eens forse korting! Je kunt scholingen volgen via de NVDA academie.

Naar de NVDA academie.

 

Ik heb een opmerking/idee

Heb je een idee of opmerking over de website? Mis je informatie? Of heb je een suggestie voor een artikel in De Doktersassistent? Of iets anders wat je graag kwijt wilt over het vak of de NVDA? Stuur een mail

Ik wil stagebegeleider worden

Wil je meer informatie over het begeleiden van stagiaires of stages in het algemeen? Ga dan naar stage of naar de website van Calibris  Advies.

Ik ben student. Kan ik dan ook lid worden?

Vanaf schooljaar 2018 is het lidmaatschap tijdens je hele opleiding als student gratis. Als je bezig bent met de opleiding tot doktersassistent en je wilt op de hoogte blijven van ontwikkelingen in je (toekomstige) vak, dan is het studentlidmaatschap zeker iets voor jou! De Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten is namelijk dé beroepsvereniging van en voor doktersassistenten. En dus ook voor jou als student!

Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen

Dat is jammer. Je kunt alleen schriftelijk opzeggen. Dit mag ook via de e-mail

Welke activiteiten zijn er bij mij in de buurt?

Iedereen die lid is van de NVDA is ingedeeld in een bepaalde regio en krijgt per e-mail bericht over scholingen en andere evenementen. Je kunt ook aangeven van meerdere regio’s berichten te willen ontvangen. Wij hebben dan wel een actueel e-mailadres nodig! Update zo nodig je gegevens.

Wat zijn de kosten van het lidmaatschap?

De kosten voor het lidmaatschap zijn € 105,00 voor een heel jaar. Bij het lidmaatschap is het abonnement op het vakblad ‘De Doktersassistent’ inbegrepen.

 

Wanneer is de NVDA bereikbaar?

De NVDA is telefonisch bereikbaar op werkdagen of via de mail. Naar contact

Wat doet de NVDA voor doktersassistenten in ziekenhuizen?

De NVDA onderhandelt over arbeidsvoorwaarden in de CAO Ziekenhuizen. De NVDA is aangesloten bij NU’91 voor de CAO Ziekenhuizen.

 

Ik ben van baan/werkveld veranderd

Je kunt dit soort gegevens wijzigen en/of toevoegen in je profiel. Deze staat in je inlogscherm als je lid bent.

Ik ben verhuisd

Wijzig je gegevens in je profiel. Je vindt deze op de homepage in het inlogscherm.

Ik wil mijn gegevens veranderen

Wijzig je gegevens in je profiel. Je vindt deze op de homepage in het inlogscherm.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt

Ga naar het contactformulier om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Dit kan bij de webmaster

Waarom is het belangrijk dat ik als doktersassistent lid ben van de NVDA?

Doktersassistenten dragen zorg voor een laagdrempelige en toegankelijke zorg. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de (huis)arts en de patiënt in de gezondheidszorg. Doktersassistenten zijn professioneel, breed inzetbaar, zelfstandig en zijn een belangrijk eerste aanspreekpunt en coördinator binnen de ketenzorg.  De NVDA, de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten, behartigt jouw belangen. In de maatschappij bij de overheid, op de werkvloer en op de arbeidsmarkt.

We zitten aan tafel bij verschillende cao-onderhandelingen, geven gratis juridisch advies en bieden scholingen aan met forse kortingen. We leveren een inhoudelijke bijdrage aan tal van overleggen door de toegevoegde waarde van doktersassistenten in elk werkveld te benadrukken en organiseren een tweejaarlijks congres en evenementen in de regio.

Lid worden? Meld je aan!

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg