FAQ NVDA

Alles uitvouwen

Kan de bezetting in een huisartsenpraktijk minder zijn dan de LHV-norm?

Ja, dat kan. Soms heeft een huisarts minder doktersassistenten in de praktijk werken dan de LHV-norm voor bezetting aangeeft.

Je kunt echter niet méér personeel afdwingen bij je werkgever. Maar je kunt wél laten zien wat het aantal FTE volgens de kerncijfers en de normgegevens van de LHV zou zijn.

Meer informatie

 

Hoe kan ik mijn profiel bewerken?

Alle leden hebben een eigen profielpagina, deze zie je als je inlogt. Op deze pagina kun jij je gegevens updaten. Let op: een aantal velden moet je verplicht invullen.

Je kunt onderaan deze pagina ook je wachtwoord wijzigen.

Als wij van jou een goed werkend e-mailadres hebben, ontvang je uitnodigingen van nascholingen en de NVDA Nieuwsbrief in je mailbox. Zorg ervoor dat je gegevens up to date zijn!

Ik wil praten met een vertrouwenspersoon, maar die is niet aanwezig op mijn werk. Wat nu?

Medewerkers binnen de huisartsenzorg kunnen op hun werk geconfronteerd worden met agressie-incidenten, ongewenst gedrag en problemen in de samenwerking of conflicten. Omdat niet iedere huisartsenpraktijk of huisartsenpost een vertrouwenspersoon heeft, heeft SSFH voor deze organisaties een vertrouwenspersoon beschikbaar. SSFH is het Sociaal Fonds Huisartsenzorg waar de NVDA onderdeel van uitmaakt. Medewerkers kunnen zich, telefonisch of via de mail, melden bij de coördinerende vertrouwenspersoon. Naar de site van de SSFH Vertrouwenspersoon

Heeft het beroep doktersassistent titelbescherming?

still4

Helaas (nog) niet. In Nederland mag iedereen zich doktersassistent noemen. Hiervoor is geen diploma nodig. Een onwenselijke situatie die vraagt om een opleiding en erkenning van het beroep, met titelbescherming.

Ik wil scholing volgen. Biedt de NVDA dit?

De NVDA vindt de kwaliteit van de beroepsuitoefening belangrijk om een zo goed mogelijke zorg aan patiënten te kunnen waarborgen. Na- en bijscholing zijn noodzakelijk als je in deze tijd doktersassistent bent. Als je lid bent van de NVDA ontvang je op onze scholingen ook nog eens forse korting! Je kunt scholingen volgen via de NVDA academie.

Naar de NVDA academie.

 

Ik wil stagebegeleider worden

Wil je meer informatie over het begeleiden van stagiaires of stages in het algemeen? Ga dan naar stage of naar de website van Calibris  Advies.

Ik ben student. Kan ik dan ook lid worden?

Vanaf schooljaar 2018 is het lidmaatschap tijdens je hele opleiding als student gratis. Als je bezig bent met de opleiding tot doktersassistent en je wilt op de hoogte blijven van ontwikkelingen in je (toekomstige) vak, dan is het studentlidmaatschap zeker iets voor jou! De Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten is namelijk dé beroepsvereniging van en voor doktersassistenten. En dus ook voor jou als student!

Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen

Dat is jammer. Je kunt alleen schriftelijk opzeggen. Dit mag ook via de e-mail

Wat doet de NVDA voor doktersassistenten in ziekenhuizen?

De NVDA onderhandelt over arbeidsvoorwaarden in de CAO Ziekenhuizen. De NVDA is aangesloten bij NU’91 voor de CAO Ziekenhuizen.

 

Ik ben van baan/werkveld veranderd

Je kunt dit soort gegevens wijzigen en/of toevoegen in je profiel. Deze staat in je inlogscherm als je lid bent.

Ik ben verhuisd

Wijzig je gegevens in je profiel. Je vindt deze op de homepage in het inlogscherm.

Ik wil mijn gegevens veranderen

Wijzig je gegevens in je profiel. Je vindt deze op de homepage in het inlogscherm.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt

Ga naar het contactformulier om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Dit kan bij de webmaster

Waarom is het belangrijk dat ik als doktersassistent lid ben van de NVDA?

Doktersassistenten dragen zorg voor een laagdrempelige en toegankelijke zorg. Zij zijn een onmisbare schakel tussen de (huis)arts en de patiënt in de gezondheidszorg. Doktersassistenten zijn professioneel, breed inzetbaar, zelfstandig en zijn een belangrijk eerste aanspreekpunt en coördinator binnen de ketenzorg.  De NVDA, de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten, behartigt jouw belangen. In de maatschappij bij de overheid, op de werkvloer en op de arbeidsmarkt.

We zitten aan tafel bij verschillende cao-onderhandelingen, geven gratis juridisch advies en bieden scholingen aan met forse kortingen. We leveren een inhoudelijke bijdrage aan tal van overleggen door de toegevoegde waarde van doktersassistenten in elk werkveld te benadrukken en organiseren een tweejaarlijks congres en evenementen in de regio.

Lid worden? Meld je aan!

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg