• Home
  • FAQ NVDA categoriën: overige

FAQ NVDA

Alles uitvouwen

Kan de bezetting in een huisartsenpraktijk minder zijn dan de LHV-norm?

Ja, dat kan. Soms heeft een huisarts minder doktersassistenten in de praktijk werken dan de LHV-norm van bezetting aangeeft.

Je kunt echter niet méér personeel afdwingen bij je werkgever. Maar je kunt wél laten zien wat het aantal FTE volgens de kerncijfers en de normgegevens van de LHV zou zijn.

Norm

Volgens de LHV is de norm in 2018 voor een praktijk met 2.095 patiënten: 1,23 FTE aan doktersassistenten en 0,41 FTE aan POH’s. Zijn er in jouw praktijk bijvoorbeeld 3.500 patiënten, dan is de norm 2,05 FTE aan doktersassistenten.

Vergoeding

In de vergoeding voor de huisarts zit een percentage voor het aantal FTE voor doktersassistenten. De zorgverzekeraars vergoeden dit.

 

Meer informatie

 

Ik wil praten met een vertrouwenspersoon, maar die is niet aanwezig op mijn werk. Wat nu?

Medewerkers binnen de huisartsenzorg kunnen op hun werk geconfronteerd worden met agressie-incidenten, ongewenst gedrag en problemen in de samenwerking of conflicten. Omdat niet iedere huisartsenpraktijk of huisartsenpost een vertrouwenspersoon heeft, heeft SSFH voor deze organisaties een vertrouwenspersoon beschikbaar. SSFH is het Sociaal Fonds Huisartsenzorg waar de NVDA onderdeel van uitmaakt. Medewerkers kunnen zich, telefonisch of via de mail, melden bij de coördinerende vertrouwenspersoon. Naar de site van de SSFH Vertrouwenspersoon

Kan ik me inzetten als actief lid voor de NVDA?

We zijn altijd op zoek naar actieve leden (ambassadeurs) op verschillende plaatsen in het land om bijvoorbeeld scholingen te coördineren. Als je lid bent, kun je inloggen en de profielen bekijken.

Als actief lid kun je ook zitting nemen in bijvoorbeeld een vakinhoudelijke commissie of in de Ledenraad, het parlement van de beroepsvereniging, en je vak eens van een andere, nieuwe kant leren zien. De meeste actieve leden vinden het een verrijking van hun vak.

Ik ben van baan/werkveld veranderd

Je kunt dit soort gegevens wijzigen en/of toevoegen in je profiel. Deze staat in je inlogscherm als je lid bent.

Ik ben verhuisd

Wijzig je gegevens in je profiel. Je vindt deze op de homepage in het inlogscherm.

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op