Webinar speciaal voor doktersassistenten en triagisten: Signaleren kindermishandeling en de kindcheck - NVDA

Webinar speciaal voor doktersassistenten en triagisten: Signaleren kindermishandeling en de kindcheck

Als doktersassistent of triagist zie en spreek jij dagelijks veel cliënten. Aan de telefoon of vanachter de balie, pik je heel veel op. Soms kun je het vermoeden krijgen dat een kind of een volwassene thuis niet veilig is. Het is dan heel belangrijk om iets te doen. Maar wat kun jij, als doktersassistent of triagist, nu doen? Waar liggen jouw verantwoordelijkheden? Maar ook, waar kun jij op letten qua signalen?

‘Aan de telefoon zei de moeder dat het kind gevallen was in de speeltuin, aan de balie zei ze dat het in huis gestruikeld was. Hoe vraag ik dan door?’

‘Soms zie ik in de wachtkamer dat ouder en kind vreemd communiceren, dat het kind bijvoorbeeld angstig is en geen oogcontact maakt. Dan weet ik dat er meer aan de hand kan zijn.’

Webinar

Augeo Foundation organiseert dit webinar op 9 december samen met de NVDA. Een doktersassistent en een triagist vertellen over hun ervaringen en ze geven je handige tips. Daarbij komt ook het herkennen van signalen aan de orde, de stappen van de meldcode en de kindcheck. Kortom, een informatief en praktisch webinar!

Samen geven we kindermishandeling geen toekomst!

Meld je snel aan! 

https://www.augeo.nl/nl-nl/huisartsenzorg/

 

Accreditatie

Dit webinar is onderdeel van een reeks webinars die Augeo Foundation verzorgt voor diverse professionals in de huisartsenzorg. Op verzoek kan een bewijs van deelname worden verstrekt. Mensen die zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister kunnen het bewijs van deelname uploaden voor vrije ruimte accreditatie.

Over Augeo

Augeo Foundation wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Daarom versterken we professionals, beleidsmakers, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen om kindermishandeling en huiselijk geweld zo snel en doeltreffend mogelijk aan te pakken. Als particuliere stichting zonder winstoogmerk zet Augeo zich in voor een veilig thuis voor ieder kind. Dit doen we met deskundigheidsbevordering, onderzoek, beleidsadvies, veerkracht-projecten en onze Jongerentaskforce. Bij dit alles is ons doel altijd dat mishandelde kinderen vaker gezien, gehoord en gesteund worden.