• Home
  • Vertrouwenspersoon voor de huisartsenzorg

Vertrouwenspersoon voor de huisartsenzorg

Medewerkers binnen de huisartsenzorg kunnen op hun werk geconfronteerd worden met agressie-incidenten, ongewenst gedrag en problemen in de samenwerking of conflicten. Omdat niet iedere huisartsenpraktijk of huisartsenpost een vertrouwenspersoon heeft, heeft SSFH voor deze organisaties een vertrouwenspersoon beschikbaar. SSFH is het Sociaal Fonds Huisartsenzorg waar de NVDA onderdeel van uitmaakt.

Medewerkers kunnen zich, telefonisch of via de mail, melden bij Annelies van der Velden, coördinerend vertrouwenspersoon. Zij zet, indien nodig, casussen door naar een vertrouwenspersoon in het land. Naar de site van de SSFH Vertrouwenspersoon

Wanneer benader je een vertrouwenspersoon? 

Opvang na agressie incidenten: in het kader van het thema “ over de grens” waarbij de patiënt zich agressief heeft gedragen, kun je natuurlijk de arts of je collega’s benaderen voor de 1e opvang. Mocht dit niet voldoende zijn, en heb je dus meer hulp nodig bij de verwerking, dan kun je de vertrouwenspersoon benaderen die met je zoekt naar geschikte hulp, bij jou in de buurt.

Ongewenst gedrag: pesten, intimidatie, en discriminatie horen niet bij een gezond werkklimaat. Als je hier mee te maken hebt, is het goed om dit te bespreken en zo mogelijk te veranderen. Je kunt voor ondersteuning hierbij, de vertrouwenspersoon benaderen om je te helpen.

Samenwerkingproblemen en conflicten vormen veelal een bron van spanning. Het kan voorkomen dat je er onderling niet uitkomt en dat hulp van een derde nodig is om de communicatie weer goed te krijgen. Ook hier kun je de vertrouwenspersoon voor benaderen. Zij kan je helpen aan een geschikte, onafhankelijke bemiddelaar of mediator.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg