• Home
  • Uitnodiging griepvaccinatie vernieuwd: infographics

Uitnodiging griepvaccinatie vernieuwd: infographics

Dit jaar wordt de informatie bij de uitnodiging Griepprik in een andere vorm aan de doelgroep aangeboden, namelijk in de vorm van een infographic (beeldverhaal). De persoonlijke uitnodigingsbrief, in combinatie met de infographic, biedt goede informatie aangeboden op 1 A4. Op de voorzijde van deze A4 kan de praktijk zelf de uitnodigingsbrief printen.

De informatie in de infographic over de griepprik is kort en illustratief weergegeven. Met behulp van ondersteunend beeld wordt uitgelegd wat griep is, wat de mogelijke gevolgen van griep zijn en wat de griepprik inhoudt.

Ook het format van de uitnodigingsbrief is aangepast, zodat deze aansluit en een logisch geheel vormt met de informatie die in de infographic op de achterzijde wordt gegeven. De uitnodigingsbrief is vanaf augustus te downloaden via de websites van SNPG en NHG. Deze zal ook worden opgenomen in de NHG/SNPG Handleiding Griepvaccinatie.

De uitnodigingskaart is niet langer beschikbaar, deze biedt de patiënt onvoldoende informatie over de griep en de griepprik. Het A4-briefpapier met daarop de infographic ontvang je gratis vanuit het NPG.

Je hoeft dus niet meer eigen papier in te kopen voor het printen van de uitnodigingsbrieven. Daarnaast vervalt de extra handeling om de folder toe te voegen aan de uitnodigingsbrief.

Vanuit het Nationaal Programma Grieppreventie (NPG) is onderzoek gedaan onder de doelgroep van het NPG. Daaruit bleek onder andere dat de patiënten de huidige folder niet altijd ontvangen of niet of nauwelijks lezen. Ook werd duidelijk, dat de kennis over griep en het nut van de griepprik nog wel verbeterd kan worden.

Na uitgebreid overleg met betrokken partijen is besloten om de informatie op een andere manier aan te bieden. Er is gekozen voor een vorm die beter aansluit bij de huidige wijze van informatieoverdracht naar de patiënt.

Vanaf 1 september 2018 vernieuwde e-learning voor uitvoerders van de griepcampagne
Momenteel wordt gewerkt aan vernieuwing van de e-learning voor de uitvoering van de griepcampagne van 2018-2019. Per 1 september 2018 zal er één vernieuwde module beschikbaar zijn waarin alle aspecten van de griepcampagne aan de orde zullen komen. Met deze module zullen de uitvoerders van de griepcampagne optimaal voorbereid zijn op de komende griepcampagne.

Meer info

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg