• Home
  • Start PUUR rookvrij voor ouders

Start PUUR rookvrij voor ouders

Vanaf 19 mei is de landelijke campagne PUUR rookvrij weer zichtbaar. Voor lang niet iedereen is bekend dat het ook schadelijk is voor de gezondheid van kinderen als iemand alleen buiten rookt.

PUUR rookvrij richt zich in deze campagne specifiek op ouders met thuiswonende kinderen. Want stoppen met roken is de enige manier om de gezondheid van henzelf én van het kind te beschermen.

De NVDA heeft een scholing Slim naar Rookvrij voor doktersassistenten om patiënten te helpen te stoppen met roken.

Zichtbaar voor ouders

Als doktersassistent kun je een bijdrage leveren om ouders te informeren over PUUR rookvrij. Speciaal voor professionals en organisaties die in contact komen met ouders zijn gratis materialen te bestellen.

Digitale lunchbijeenkomst

Meer informatie over de campagne en de materialen krijg je in een digitale lunchbijeenkomst op 10 mei van 12.00 tot 12.30 uur. Mail naar puurvoorprofs@trimbos.nl voor informatie en aanmelden.

Beschikbare materialen:

  • Materialenpakket met posters, flyers, folders en verwijskaarten voor stoppen-met-rokenbegeleiding om op de locatie of in de organisatie te verspreiden
  • PR toolkit met voorbeeldberichten en beeldmateriaal om via regionale en sociale media PUUR rookvrij onder de aandacht te brengen
  • Nieuwsberichten om onder de eigen achterban of onder andere locaties en organisaties te verspreiden

Zie ook

Scholingen

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg