• Home
  • Selecteren en uitnodigen jongeren 12-17 jaar met medische indicatie

Selecteren en uitnodigen jongeren 12-17 jaar met medische indicatie

Maandag 21 juni ontvangen alle huisartsenpraktijken een SNPG-alert met informatie over het selecteren en uitnodigen van jongeren tussen de 12 en 17 jaar (geboren tussen 1-1-2004 en 30-6-2009) met medische indicatie voor vaccinatie bij de GGD. Het gaat hier specifiek over de groep die de griepprik ontvangt, aangevuld met jongeren met het syndroom van Down.

HIS-selectie
De jongeren met een griepprikindicatie kunnen met behulp van het HIS worden geselecteerd. De uitnodigingen zullen deze keer niet via het HIS en verzendhuis verlopen. Vanwege de korte doorlooptijd en het relatief kleine aantal patiënten per praktijk worden de uitnodigingsmaterialen digitaal in de alert aangeboden en kunnen deze door de huisartspraktijken zelf worden uitgeprint.

Afspraak maken
Vanaf 23 juni is het voor de bovengenoemde patiënten mogelijk om naar de GGD te bellen of online een afspraak te maken. In de uitnodigingsbrief die zij ontvangen staat een code, zodat zij bij het juiste callcenter terechtkomen. Net als de volwassenen dienen ze een gepersonaliseerde uitnodigingsbrief naar de afspraak mee te nemen.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg