• Home
  • Doe jij ook mee met Stoptober?

Doe jij ook mee met Stoptober?

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. 28 dagen samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden met een factor vijf. Eén van de beste beslissingen die je kunt nemen.

28 dagen niet roken

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen nét lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Ook is de kans om blijvend te stoppen met roken maar liefst vijf keer groter als je het 28 dagen volhoudt dan wanneer je die 28 dagen niet haalt.

Doe nu mee op Stoptober.nl!

Gezondheidswinst

Volgens het longfonds blijkt uit recent onderzoek dat er duizenden kinderen minder in ziekenhuis belanden wereldwijd door het rookvrijbeleid .
Longfonds directeur Michael Rutgers: ‘We zien een positieve beweging in Nederland, steeds meer plekken waar kinderen opgroeien worden rookvrij. Dit onderzoek wijst uit hoe belangrijk dit is voor de longen van onze kinderen. Samen zijn we  op weg naar een rookvrije generatie.’

Workshop: Slim naar rookvrije patiënten

In veel huisartsenpraktijken begeleiden POH’s rokers om te stoppen. Maar ook doktersassistenten kunnen veel doen om mensen te bewegen naar een rookvrije leefstijl.
De NVDA academie biedt de workshop Slim naar rookvrije patiënten. Tijdens deze workshop leer je wat de (medische) achtergronden en effecten van verslaving aan roken zijn.
Ook leer je werken volgens actuele standaarden en richtlijnen over stoppen met roken.

Bron: LongfondsStoptober

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg