Onderzoek naar de impact van coronamaatregelen op soa/hiv-zorg - NVDA

Onderzoek naar de impact van coronamaatregelen op soa/hiv-zorg

Doe je mee aan het onderzoek? Dit onderzoek van de Universiteit van Utrecht in opdracht van het RIVM en Soaaids Nederland is erop gericht te achterhalen wat de mogelijke impact is van de coronapandemie op de soa/hiv-zorg en op het soa/hiv-risico.

Alle doktersassistenten, huisartsen, praktijkondersteuners etc. van Nederland kunnen meedoen, met of zonder seks-soa-spreekuur.

Waar gaat het over?

Dat de Coronapandemie veel impact op alle zorg in Nederland heeft, dat is al wel bekend. Dit onderzoek gaat specifiek over de impact van de coronamaatregelen op soa/hiv-zorg vanuit het perspectief van zorgprofessionals.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er veel meer vraag naar soa-/hiv-testen in de huisartsenpraktijk kwam omdat de GGD zich met name richtte op de coronazorg, of belden er juist mensen met vragen over soa-thuistesten of uitslagen daarvan naar de praktijk. Het kan ook zijn dat de behoefte aan soa-/hiv-testen zijn toe- of afgenomen in bepaalde groepen. En mogelijk is de soa/hiv-zorg minder toegankelijk geworden, wat merk je daarvan in de huisartsenpraktijk?

Hoe doe je mee?

Je kunt op 2 manieren bijdragen aan dit onderzoek:

  1. Via een korte vragenlijst (max 5 tot 10 minuten)
    Dit kan tot en met 30 november.
  2. Via een interview (van circa 45 min)
    Aanmelden kan via Thijs Albers, t.s.a.w.albers@uu.nl.
    In het interview willen we je graag een aantal vragen stellen naar je mening en ervaringen over de soa/hiv-zorg en de invloed van de coronapandemie hierop. Het interview is semi-gestructureerd en duurt ongeveer 45 minuten. Jouw deelname is vrijwillig en je hoeft vragen niet te beantwoorden als je dat niet wilt, en je kunt op elk moment de deelname stoppen.

Jouw ervaringen zijn belangrijk

We weten dat de coronapandemie nog steeds grote wissel trekt op het werk in de huisartsenpraktijk toch zijn jouw ervaringen met de impact van de coronamaatregelen op de soa/hiv-zorg heel belangrijk!

Of je nu kiest voor de korte vragenlijst of voor het interview, jouw bijdrage is zeer waardevol

Alvast bedankt!
Het RIVM, Soaaids Nederland en de onderzoekers van Universiteit Utrecht en de NVDA-Expertgroep Seksuele Gezondheid.

Zie ook