• Home
  • Mensen met medisch risico tussen 18-60 jaar vanaf begin mei uitgenodigd

Mensen met medisch risico tussen 18-60 jaar vanaf begin mei uitgenodigd

Mensen met een medisch risico, de zogenaamde griepprik-groep onder de 60 jaar, worden vanaf de eerste week van mei door de huisarts uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Met deze uitnodiging kunnen zij aan afspraak maken bij de GGD. Het gaat ongeveer om 1 miljoen mensen. Deze groep wordt gevaccineerd met het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. 

Griepprik-groep
Genoemde groep mensen heeft een medische indicatie voor de jaarlijkse griepprik bij de huisarts. Daarom maakt de huisarts ook voor de coronavaccinatie de selectie voor het uitnodigen. De uitnodigingen worden gefaseerd verstuurd. De mensen uit deze groep krijgen voorrang omdat zij een verhoogd risico hebben om ernstig ziek te worden van COVID-19. Het gaat onder andere om mensen met:

  • afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen;
  • een chronische stoornis van de hartfunctie;
  • diabetes mellitus;
  • chronische nierinsufficiëntie
  • een afweerstoornis of behandeling met medicijnen die de afweer onderdrukken (immuunsuppressiva) leidend tot verminderde weerstand tegen luchtweginfecties.

Eerder werd de groep mensen met een medisch hoog risico al uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Zij zijn inmiddels bijna allemaal gevaccineerd.

Planning vaccinatiecampagne
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele planning op www.coronavaccinatie.nl.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg