• Home
  • Meer administratie door inzage in eigen dossier?

Meer administratie door inzage in eigen dossier?

Uit een survey-onderzoek van Nivel lopen volgens de huisartsen de administratieve handelingen op doordat patiënten online inzage hebben in hun eigen gegevens. De NVDA vermoedt dat deze administratieve handelingen ook (vooral) bij doktersassistenten terechtkomen.

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen: Is OPEN een zegen of een last? Welke werkzaamheden zijn door OPEN afgenomen? Laat het ons weten en vul het formulier in (inloggen)!

Administratieve handelingen

Sinds de zomer van 2020 zijn huisartsen wettelijk verplicht om patiënten elektronische inzage in hun medische gegevens aan te bieden. Zo’n 90% van de huisartsen maakt gebruik van het versnellingsprogramma OPEN.

Uit het tweede survey-onderzoek in het OPEN-programma door Nivel blijkt dat veel huisartsen positief zijn over de digitale inzage. Ook geeft een meerderheid aan dat het zorgt voor toename van het aantal administratieve handelingen. Dit percentage is sinds het eerste onderzoek opgelopen van 44% naar nu 64%. Daarnaast blijkt dat de tijdsbelasting toeneemt.

Zie ook

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg