• Home
  • Meedenken over uitdagingen, belemmeringen en ervaringen?

Meedenken over uitdagingen, belemmeringen en ervaringen?

Komen er in de praktijk waar je werkzaam bent wel eens kinderen met een migratieachtergrond? En ervaar je daarbij uitdagingen of belemmeringen? Of heb je juist dé manier gevonden om hen goed te helpen? Dan wil Defence for Children graag met je in gesprek gaan!

Als kinderrechtenorganisatie kent Defence for Children vele verhalen van kinderen met of zonder verblijfstatus, die opgroeien in Nederland. Hierdoor weten we ook dat de zorg die zij nodig hebben niet altijd even makkelijk tot stand komt.

Defence for Children wil zorgprofessionals graag ondersteunen in het bieden van de best mogelijke zorg aan deze kinderen, op een manier die in de dagelijkse praktijk goed toepasbaar is.

Bijeenkomst om mee te denken

Daarom organiseert Defence for Children een (online) bijeenkomst voor doktersassistenten, waarin belemmeringen, uitdagingen en ervaringen besproken kunnen worden.

Na deze bijeenkomst gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een nader te bepalen vorm van ondersteuning en advies. Denk bijvoorbeeld aan een factsheet, training, handreiking of Q&A met andere experts.

Wil je meedoen?

Zou jij betrokken willen zijn bij dit traject, en je kennis en ervaring willen delen tijdens een (online) bijeenkomst samen met andere doktersassistenten? Meld je dan bij Patricia Nieuwenhuizen, Defence for Children p.nieuwenhuizen@defenceforchildren.nl.

Kinderrechten Helpdesk

Heb je een concrete vraag met betrekking tot kinderrechten over een situatie in je praktijk? Neem dan contact op met de Kinderrechten Helpdesk van Defence for Children.

De juristen staan klaar om informatie te verstrekken voor kinderen met een migratieachtergrond, kinderen die slachtoffer zijn van (seksuele) uitbuiting en geweld, en kinderen in gezinnen waar jeugdzorg een rol speelt.

Zie ook

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg