Maak je gebruik van een vertrouwenspersoon?
In hoeverre maken doktersassistenten gebruik van een vertrouwenspersoon? Daarvoor vragen we twee minuten van je tijd om hier enkele vragen over te beantwoorden.
Uit onderzoek van PGGM&CO en VWS (2021) blijkt dat bij (fysieke) agressie, seksuele intimidatie en pesten de behoefte bestaat voor opvang en nazorg door een vertrouwenspersoon. Deze meting is onderdeel van het MDIEU-activiteitenplan (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden).
Naar de vragenlijstMet plezier naar je werk
Duurzame inzetbaarheid wordt steeds belangrijker om de uitdagingen in de huisartsenzorg het hoofd te kunnen bieden. Problemen zoals werkdruk, agressie en ongewenst gedrag en een beperkt loopbaanperspectief hebben een negatieve invloed op de beschikbaarheid van medewerkers.
Vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is subsidie beschikbaar om deze problemen aan te pakken. SSFH heeft subsidie toegekend gekregen om de komende twee jaar intensief aan duurzame inzetbaarheid te kunnen werken, zodat medewerkers in de huisartsenzorg met plezier hun werk kunnen blijven doen.
De komende tijd ontwikkelt SSFH verschillende activiteiten rond de thema’s werkdruk, agressie en ongewenst gedrag en loopbaanperspectief. De basis voor deze activiteiten is het activiteitenplan MDIEU (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden).
Zie ook
- Vragenlijst over de vertrouwenspersoon (via SSFH)
- Activiteitenplan MDIEU (SSFH.nl)
- Campagne ‘Goed voor elkaar’, plezier houden in je werk (duurzame inzetbaarheid)