• Home
  • Internationale Niet Roken Dag – 31 mei

Internationale Niet Roken Dag – 31 mei

31 mei is het Internationale Niet Roken Dag. Dit is een uitgelezen kans voor doktersassistenten om met advies en voorlichting bij te dragen aan een rookvrije samenleving. Doktersassistenten spelen een belangrijke rol in de beweging naar stoppen met roken. De beste manier om te stoppen, is er nooit aan beginnen. Want ‘zien roken, doet roken’.

Wachten tot de patiënt met klachten komt en dan pas een stopadvies geven, heeft te weinig positief effect. Ruim driekwart van de rokers bezoekt jaarlijks de huisarts, maar met slechts 25-33 % wordt (stoppen met) roken besproken, blijkt uit onderzoek. Niet alleen bij rook-gerelateerde klachten is een stopadvies noodzakelijk, denk ook aan zwanger willen worden,  een operatie ondergaan of bij werken naar een gezonde leefstijl. Geef jij ook de gouden tip?

Routekaart Stoppen met Roken voor doktersassistenten 2017

Voorzitter Linda de Boer-Hendriks van NVDA Regio Limburg heeft haar Routekaart Stoppen met Roken geactualiseerd. Met deze praktische kaart kun je zelf en mensen de route wijze naar informatie en hulp. Bekijk onze stoppen met roken pagina voor meer informatie. Je kunt Linda ook mailen.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg