• Home
  • Help je mee aan wetenschappelijk onderzoek?

Help je mee aan wetenschappelijk onderzoek?

Het AMC is op zoek naar jou! De afdeling Huisartsgeneeskunde van het AMC doet samen met de afdeling Public Health & Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC wetenschappelijk onderzoek logo-success-1naar stoppen-met-roken. De onderzoeksgroep bestaat uit rokende vrouwen die deelnemen aan het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. In dit onderzoek wordt door de doktersassistent tijdens het bevolkingsonderzoek gevraagd aan de deelneemster of zij rookt. En of zij hulp zou willen bij het stoppen. Als dat het geval is zal de praktijkverpleegkundige vanuit de huisartsenpraktijk actief contact opnemen met de deelneemster om stopondersteuning aan te bieden en in te plannen.

Wij willen met doktersassistenten in gesprek, enige ervaring met het uitvoeren van het bevolkingsonderzoek is gewenst. Wij willen graag weten hoe jouw ervaring is met vrouwen die naar de praktijk komen voor een uitstrijkje. Ook horen we graag wat je ideeën zijn over het bespreken van rookgedrag tijdens het bevolkingsonderzoek en wat je vindt van stoppen-met-roken ondersteuning die actief aangeboden wordt vanuit de huisartsenpraktijk.

Om deze ideeën en ervaringen te bespreken, zullen zorgverleners met elkaar in discussie gaan in focusgroepen. Graag nodigen we je hiervoor uit. Een focusgroep bestaat uit 7-10 deelnemers. Hieraan doen doktersassistenten, praktijkondersteuners en huisartsen mee.

Datum & tijd: maandag 16 januari 2017, van 18:00 – 19:30u en donderdag 23 februari, van 16:30 – 18:00u . Duur: circa 90 minuten. Locatie: afhankelijk van de woonplaats van de deelnemers.

 Interesse? Vind jij preventie belangrijk en werk je graag mee aan wetenschappelijk onderzoek?

Stuur ons een mail! Vermeld je naam en woonplaats in de mail, en stuur deze naar: m.b.mansour@amc.uva.nl . Je kunt je op deze manier inschrijven om deel te nemen aan een focusgroep. Je ontvangt dan ook meer informatie over de studie en de focusgroepen.

Vergoeding: Bij deelname ontvang je een cadeaubon en worden reiskosten vergoed.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg