• Home
  • Focusgroepen gaan richtlijnen JGZ in kaart brengen

Focusgroepen gaan richtlijnen JGZ in kaart brengen

Aan het eind van 2015 is het NCJ samen met AJN voorzitter Mascha Kamphuis en ZonMw een project gestart om het totale aanbod aan JGZ richtlijnen in kaart te brengen. De focus ligt hierbij op (preventieve) aanbevelingen uit de JGZ richtlijnen. Het is bekend dat er veel richtlijnen zijn en de praktijk heeft het moeilijk met zowel de implementatie als het gebruik van de richtlijnen.

Binnen het project worden de verwachte activiteiten op een rij gezet en verdeeld over leeftijdsgroepen. Men gaat in gesprek met professionals om te praten over implicaties voor de praktijk, maar vooral over het oplossen van knelpunten.

In twee focusgroepen wordt met uitvoerende JGZ professionals ideeën uitgewisseld aan de hand van het overzicht van de aanbevelingen. Doktersassistenten, jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen zijn welkom om zich aan te sluiten. Wil je jouw vragen, suggesties, dilemma’s delen en wil je meedenken over alternatieven? Meld je dan aan voor één van de geplande focusgroepen. Voor deelname aan een focusgroep is vacatiegeld beschikbaar en de reiskosten worden vergoed.

Er zijn twee data voor de focusgroepen gepland:

Vrijdag 10 juni, 10:00 – 12:00 uur

Dinsdag 21 juni , 10:00 – 12:00 uur

De locatie is het NCJ:
Churchilllaan 7
3527 GV Utrecht

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg