• Home
  • Maak kans op een gratis webinar scholing cervixscreening

Maak kans op een gratis webinar scholing cervixscreening

Speciaal in deze 15e Europese week van de baarmoederhalskanker verloot Bevolkingsonderzoek Nederland twee webinars van de scholingen cervixscreening. Wat moet je hiervoor doen? Volg zowel het Bevolkingsonderzoek als het NVDA account op Instagram en Facebook en deel de berichten met je collega doktersassistenten. De winnaars worden in de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt. Zie onderaan deze pagina voor de directe linkjes!

Europese baarmoederhalskanker preventie week
Wereldwijd sterven jaarlijks 250.000 vrouwen aan baarmoederhalskanker terwijl de ziekte door goede screening en vaccinatie vaak is te voorkomen. Toch weten veel vrouwen weinig van deze ziekte. Daarom staat deze week baarmoederhalskanker centraal.

Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker in Nederland
In Nederland hebben we een effectief screeningsprogramma. Elk jaar nodigen we ongeveer 800.000 vrouwen uit voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Dankzij het bevolkingsonderzoek kunnen voorstadia van baarmoederhalskanker vroeg worden ontdekt. Een voorstadium     van baarmoederhalskanker is meestal goed te behandelen. Door te behandelen kan baarmoederhalskanker voorkomen worden. Jaarlijks voorkomen we hiermee ongeveer 300 sterfgevallen aan baarmoederhalskanker. Deelname aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is gratis. Lees hier meer over het onderzoek.

Scholing cervixscreening
Vind je het ook zo belangrijk om als doktersassistent je steentje bij te dragen aan de preventie van baarmoederhalskanker? Om je daarin te faciliteren biedt het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker diverse scholingen cervixscreening aan. Zowel de basisscholing als de vervolgscholing is afgestemd op de behoeften van de doktersassistent. Wist je dat bevolkingsonderzoek ook verschillende live webinars aanbiedt? De volgende vervolgscholingen worden ook online als webinar aangeboden:  “Vervolgonderzoek gynaecoloog”, “Afwijkingen vrouwelijk geslachtsorgaan”, “Medische indicatie” en “HPV, ZAS en HPV-vaccinatie”. De Webinars zijn gelijkwaardig aan de scholingen op locatie en geaccrediteerd.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je hier -direct in.

NVDA instagram
NVDA Facebook

Bevolkingsonderzoek instagram
Bevolkingsonderzoek Facebook

 

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg