• Home
  • NVDA Academie: cursussen april

NVDA Academie: cursussen april

De komende maand gaan er weer tal van NVDA academie cursussen van start. Lijkt het jou wat om je kennis uit te breiden? Hieronder een greep uit het aanbod van april.

Gedachten die hinderen

Welke hinderende denkstijl heb jij? Ben je een perfectionist, een liefdesjunkie of misschien een doemdenker? Soms zijn hinderende gedachten en emoties lastig voor een goede communicatie en samenwerking. Het zijn vaak niet de dingen zelf die het ons moeilijk maken, maar de manier waarop wij denken over bepaalde zaken.
Tijdens deze scholing krijg je meer inzicht in je eigen hinderlijke gedachten en emoties die storen in de communicatie

Veilig werken

Als zorgprofessional heb je soms met verbale, fysieke en andere vormen van agressie te maken. In aandachtswijken (wijken met mensen met een lagere sociaaleconomische status) en tijdens ANW-diensten bestaat bij doktersassistenten behoefte aan trainingen op dit gebied. De NVDA organiseert deze training in samenwerking met Dialogis en het Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH). Je oefent bedreigende situaties met een actrice en leert tips & tricks. Deze training is voor doktersassistenten uit alle werkvelden, derdejaars studenten, praktijkondersteuners en (huis)artsen.

Kleine kwalen

Doktersassistenten krijgen relatief veel vragen over kleine kwalen, waarbij het meestal  voldoende is om uitleg en advies te geven. Kinderziektes met vlekjes zijn altijd lastig, vooral omdat ouders ongerust kunnen zijn. In de loop van de jaren krijgt iedere assistent ervaring in het geven van adviezen aan patiënten met kleine kwalen. Maar kloppen die adviezen wel?
In deze zeer interactieve workshop gaan jullie aan het ‘werk’ met kinderziekten met vlekjes en tal van andere onderwerpen die je zelf mag bedenken. Na de workshop gaan jullie naar huis met tal van nieuwe tips. Bas Spelberg, huisarts uit Soest en wetenschappelijk medewerker van NHG-scholing, wijst jullie hierbij de weg.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg