• Home
  • Nieuws tags: werkdruk

Nieuws

Talkshow De huisartsenzorg draait door

Vrijdag 1 juli van 17.00 tot 18.00 uur is er een online live-talkshow: De huisartsenzorg draait door. De host van deze talkshow is Ted van Essen. Meld je aan om vrijdag de talkshow te bekijken!!

NVDA podcast ‘Huisartsenzorg is ook onze zorg!’

Luister de NVDA-podcast over de huisartsenzorg. De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat op het spel. De druk op de huisartsenzorg móet worden aangepakt. Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de zorg.

Behoud de persoonsgerichte huisartsenzorg!

Beroepsverenigingen NVDA, NAPA, NVvPO, NVvPM en V&VN afdeling PVK-POH roepen de minister van VWS op voor meer publieksvoorlichting wanneer iemand een beroep kan doen op de huisartsenzorg, minder regels en een lagere administratieve lastendruk in de huisartsenzorg.

Extra aandacht voor de druk op de huisartsenzorg

Van 27 juni tot en met 1 juli vragen de huisartsen en het huisartsenteam extra aandacht voor de druk op de huisartsenzorg. De actieweek eindigt met een manifestatie op het Malieveld op 1 juli (14.00 – 16.00 uur). 

Actiedag huisartsen vrijdag 1 juli

Vrijdag 1 juli gaan de huisartsen naar het Malieveld om het vereende geluid als huisartsen luid en duidelijk te laten horen. De NVDA is in gesprek met de andere beroepsorganisaties hoe ook wij hierbij kunnen aansluiten.

Digitale huisartsenposten?

De NVDA vindt dat digitale huisartsenposten een interessante ontwikkeling kunnen worden om de efficiëntie en werkdruk in de huisartsenposten te verminderen. Aan de andere kant vragen we ons af welke patiëntengroepen / leeftijdsgroepen digivaardig genoeg zijn om er gebruik van te kunnen maken en die van de doktersassistenten.

Meer administratie door inzage in eigen dossier?

Uit een survey-onderzoek van Nivel lopen volgens de huisartsen de administratieve handelingen op doordat patiënten online inzage hebben in hun eigen gegevens. De NVDA vermoedt dat deze administratieve handelingen ook (vooral) bij doktersassistenten terechtkomen.

Met ‘verenigde’ krachten

De NVDA was aanwezig bij een bijeenkomst van besturen van werknemers-beroepsverenigingen in de huisartsenzorg, met NAPA, V&VN VS, NVvPO, LV POH-GGZ, BTN, V&VN PVK POH en NVvPM. Dit overleg krijgt zeker een vervolg.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg