• Home
  • Nieuws tags: werkdruk

Nieuws

Doktersassistent Lia bij Tijd voor Max

Vanavond om 17.10 uur is doktersassistent Lia Botterblom te gast in het tv-programma Tijd voor Max (NPO1), met onder andere tv-dokter Ted van Tessen. Lia vertelt over vele werkzaamheden die doktersassistenten in deze coronaperiode verrichten en de grote werkdruk van doktersassistenten.

Wat te doen als de huisartsenzorgverlening in de knel komt

Oplopende besmettingscijfers betekent een grotere drukte in de huisartsenpraktijken: meer patiëntvragen over coronabesmettingen en uitval van zorgverleners. Wat doe je als de huisartsenzorgverlening in de knel komt? Neem contact op met het regionale crisisteam. 

Zorgen van huisartsen over welzijn team

Huisartsen zitten met de handen in het haar om de bezetting van hun praktijk rond te krijgen en de hoge werkdruk. Ze zijn trots op hun veerkracht en die van hun team en maken zich zorgen over hun welzijn. De NVDA herkent deze uitkomsten van het LHV-onderzoek.

Campagne: bel minder snel de HAP

Ook de NVDA merkt al jaren dat de huisartsenposten overspoeld worden met vragen die geen spoed hebben. En zo loopt de werkdruk van de HAP maar op. Daarom is de NVDA voorstander van een gezamenlijke landelijke campagne. 

Wachttijden huisartsenpost ontstaan ook door niet urgente telefoontjes

Als Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten/NVDA volgen wij met belangstelling de discussies op Social media en in de Telegraaf als reactie op het artikel waarin de lange wachttijden aan de telefoon bij de Huisartsenposten aan de orde worden gesteld. Als belangenbehartiger van de triagisten willen wij ook andere aspecten benadrukken. Want vele triagisten zijn lid van de NVDA en deze discussie raakt onze leden direct.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg