• Home
  • Nieuws tags: patientveiligheid

Nieuws

Webinar ‘ABR Late Night – Infectiepreventie in je praktijk’

Meer weten over infectiepreventie in je praktijk? Op woensdag 24 mei van 19:30 tot 20:30 uur organiseren de Landelijke Zorgnetwerken Infectiepreventie en Antibioticaresistentie als onderdeel van de infectiepreventieweek een gratis webinar ‘ABR Late Night – Infectiepreventie in je praktijk’ via MedischeScholing.

Dag van Verantwoord Medicijngebruik

Vandaag is het de Dag van Verantwoord Medicijngebruik. Deze dag staat dit jaar in het teken van Geneesmiddelen en verkeer. Medicijnen kunnen invloed hebben op de rijvaardigheid. Dit geldt zowel voor automobilisten als bijvoorbeeld fietsers. Er is een website voor zorgverleners en patiënten over de invloed van medicatie op de rijvaardigheid.

Wat te doen als de huisartsenzorgverlening in de knel komt

Oplopende besmettingscijfers betekent een grotere drukte in de huisartsenpraktijken: meer patiëntvragen over coronabesmettingen en uitval van zorgverleners. Wat doe je als de huisartsenzorgverlening in de knel komt? Neem contact op met het regionale crisisteam. 

Petitie over patiëntveiligheid

De NVDA bood Tweede Kamer-leden een petitie aan. Zij ontvingen een NVDA-delegatie en gingen in gesprek met eerstejaars Curio-studenten doktersassistent.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg