• Home
  • Nieuws tags: nvdaacademie

Nieuws

Nieuwe cursus Persoonsgerichte zorg in de eerste lijn

Ben je een zorgprofessional op niveau 4? En wil je graag zorg verlenen waarbij de persoon en niet de ziekte centraal staat? Dan is de cursus ‘Persoonsgerichte zorg in de eerste lijn’ bij Hogeschool Viaa misschien iets voor jou. De cursus start op 17 mei 2023.

Korting voor NVDA-leden bij webinar Herziene Richtlijn Palliatieve sedatie

Wat is palliatieve sedatie? Op 15 november 2022, 20.00 uur, vindt het webinar Herziene Richtlijn Palliatieve sedatie plaats. Dé kans om meer kennis op te doen over het onderwerp! Je hoort de laatste inzichten over palliatieve sedatie om het lijden in de laatste levensfase te verlichten. De spreker is Sabine Netters, internist-oncoloog.

Extra scholing triage

Op verzoek van vele doktersassistenten organiseert de NVDA academie een extra scholing ‘Triage en communicatie in de dagpraktijk’, vanaf 8 november in Baarn (13.00- 17.00 uur). Docent Vera van Andel leert je in 4 dagdelen effectief te werken met de NHG-TriageWijzer en de Kernsetfeedbacklijst.

Soa’s na de vakantie

De vakantie is weer voorbij… Bij welke klachten moet je als doktersassistent aan soa denken? Hoe breng je dat ter sprake bij de patiënt? En hoe motiveer je iemand tot een soa-test? Volg de scholing ‘seks en soa’ van de NVDA academie.

Stoptober 2022: Help om te stoppen met roken

Binnenkort start Stoptober weer; de maand waarin rokers samen 28 dagen niet roken. Naast de toolkit is er ook de Scholing ‘Slim naar rookvrije patiënten’ van de NVDA academie. Er zijn nog plekken vrij op 27 september in Baarn, 17.30 – 21.00 uur.

Scholing ‘De hormonale rollercoaster’

De NVDA academie heeft een nieuwe online scholing: De hormonale rollercoaster, 29 november van 13.00 – 17.00 uur (online). Gynaecologen Pauline Ottervanger en Wilma Smit vertellen over de grote lichamelijke en geestelijke veranderingen van de menopauze.

Webinar over apenpokken

Soa Aids Nederland nodigt je graag uit voor een webinar over monkeypox op 11 juli van 19.30 tot 20.30 uur. Het doel van het webinar is professionals te ondersteunen in de herkenning, snelle en juiste diagnostiek en advisering van monkeypox.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg