• Home
  • Nieuws tags: nvdaacademie

Nieuws

Scholing Medicatiekennis in de huisartsenpraktijk

Meneer De Jong aan de telefoon: ‘Ik moet overgeven van de codeïne-tabletten. Kan ik met deze pillen stoppen?’ Tja, weet jij hier het antwoord op? Volg de online scholing ‘Medicatiekennis in de huisartsenpraktijk’.

Triage en meer tijd voor de patiënt

Diverse huisartsenpraktijken zijn dit jaar gestart met het project ‘Meer Tijd voor de Patiënt’. Dat huisartsen meer tijd nemen voor de patiënten dan tien minuten, vindt de NVDA een goede ontwikkeling.

Betrekken en meepraten

Vanaf 1 juli is er een wetsverandering, dan zijn werkgevers verplicht om doktersassistenten meer te betrekken bij de invulling van hun werk en bij de geboden kwaliteit van zorg van de instelling of praktijk. Je gaat dus meer meepraten over je eigen werk. Meepraten over je werk kun je leren.

Jubileumfilm NVDA 60 jaar

Voor het zestigjarig bestaan van de NVDA maakten we een film, waarin doktersassistenten vertellen over hun vak en over de vereniging. Je hoort waarom zij zoveel van hun vak houden, waar ze trots op zijn en wat hun dromen zijn voor de toekomst.

Nieuwe cursus Persoonsgerichte zorg in de eerste lijn

Ben je een zorgprofessional op niveau 4? En wil je graag zorg verlenen waarbij de persoon en niet de ziekte centraal staat? Dan is de cursus ‘Persoonsgerichte zorg in de eerste lijn’ bij Hogeschool Viaa misschien iets voor jou. De cursus start op 17 mei 2023.

Korting voor NVDA-leden bij webinar Herziene Richtlijn Palliatieve sedatie

Wat is palliatieve sedatie? Op 15 november 2022, 20.00 uur, vindt het webinar Herziene Richtlijn Palliatieve sedatie plaats. Dé kans om meer kennis op te doen over het onderwerp! Je hoort de laatste inzichten over palliatieve sedatie om het lijden in de laatste levensfase te verlichten. De spreker is Sabine Netters, internist-oncoloog.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg