• Home
  • Nieuws tags: covid-vaccinatie

Nieuws

COVID-19-webinar: vaccinatie, bijwerkingen en communicatie

Binnenkort start een nieuwe vaccinatieronde en kunnen alle 12-plussers een herhaalprik tegen corona krijgen. Ben jij er klaar voor? Alles wat je moet weten over de vaccins, bijwerkingen en communicatie hoor je tijdens het gratis geaccrediteerde COVID-19-webinar, 7 september, 20.00-21.15 uur.

Boostercampagne zorgpersoneel

De boostervaccinatieronde voor zorgverleners in de huisartsenzorg start binnen enkele weken en vindt plaats in ziekenhuizen verspreid over het land. Huisartsen en zorgpersoneel van huisartsenpraktijken en huisartsenposten vallen hieronder.

Zorgen van huisartsen over welzijn team

Huisartsen zitten met de handen in het haar om de bezetting van hun praktijk rond te krijgen en de hoge werkdruk. Ze zijn trots op hun veerkracht en die van hun team en maken zich zorgen over hun welzijn. De NVDA herkent deze uitkomsten van het LHV-onderzoek.

Artsen zitten met overschot AstraZeneca

Hoogstwaarschijnlijk verdwijnen tienduizenden AstraZeneca-vaccins die bij huisartsen in de koelkast liggen in de prullenbak. In Nederland is geen vraag meer naar het vaccin, maar de prikken naar het buitenland vervoeren is verboden. Het gaat om vaccins die na een tegenvallende AstraZeneca-campagne zijn overgebleven bij huisartsen. Binnen Nederland is geen bestemming meer voor deze vaccins. Ze naar het buitenland transporteren mag niet, bevestigt een woordvoerder van de Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ).

Sluiten NVDA-meldpunt vaccinatiehulp

Een half jaar na de opening van het NVDA-meldpunt vaccinatiehulp sluiten we het meldpunt. De meeste mensen zijn gevaccineerd én de GGD-GHOR heeft recent een belangstellendenpool geopend.

Belangstellenden pool vaccinatiehulp

De belangstellenden pool van de GGD-GHOR is een pool waarop de GGD-regio’s een beroep doen wanneer zij een personeelstekort hebben op één of meerdere van de vaccinatielocaties. Zonder de verplichting de openvallende dienst(en) daadwerkelijk in te vullen.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg