• Home
  • Nieuws tags: coronavaccin

Nieuws

Coronaprik najaar 2023

Vanaf 2 oktober start een nieuwe najaarsronde tegen het coronavirus. Onder andere 60-plussers, zwangeren en zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact kunnen de prik krijgen.

Artsen zitten met overschot AstraZeneca

Hoogstwaarschijnlijk verdwijnen tienduizenden AstraZeneca-vaccins die bij huisartsen in de koelkast liggen in de prullenbak. In Nederland is geen vraag meer naar het vaccin, maar de prikken naar het buitenland vervoeren is verboden. Het gaat om vaccins die na een tegenvallende AstraZeneca-campagne zijn overgebleven bij huisartsen. Binnen Nederland is geen bestemming meer voor deze vaccins. Ze naar het buitenland transporteren mag niet, bevestigt een woordvoerder van de Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ).

Selecteren en uitnodigen jongeren 12-17 jaar met medische indicatie

Maandag 21 juni ontvangen alle huisartsenpraktijken een SNPG-alert met informatie over het selecteren en uitnodigen van jongeren tussen de 12 en 17 jaar (geboren tussen 1-1-2004 en 30-6-2009) met medische indicatie voor vaccinatie bij de GGD. Het gaat hier specifiek over de groep die de griepprik ontvangt, aangevuld met jongeren met het syndroom van Down.

Vragen van patiënten over 2e pauze AstraZeneca

Afgelopen vrijdag heeft het Ministerie van VWS besloten om het vaccineren met AstraZeneca voor de tweede keer te pauzeren. Zie hierover ons eerdere bericht. Dit kan voor veel onrust en vragen zorgen vanuit de patiënten en wellicht meer telefoontjes voor jou als doktersassistent zijnde.

Werkwijze RIVM uitnodigen 75-89 jarigen voor coronavaccinatie

Medio maart start het RIVM met het uitnodigen van de 75-79 jarigen voor een vaccinatie op een GGD-vaccinatielocatie. Alle 85-89 jarigen hebben inmiddels een uitnodiging gehad en het uitnodigingsproces voor de 80-84 jarigen is vergevorderd. Zij worden gevaccineerd met het BioNTech/Pfizer vaccin.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg