• Home
  • Nieuws tags: cao-zkh

Nieuws

Instemming cao ziekenhuizen

NU’91, die ook namens de NVDA de cao-onderhandelingen voert, heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de cao ziekenhuizen. De looptijd is twee jaar en gaat met terugwerkende kracht vanaf februari in. Dat betekent dat per mei de eerste wijzigingen worden doorgevoerd.

Onderhandelingsresultaat cao ziekenhuizen bereikt

NU’91 heeft samen met de andere bonden, een onderhandelingsresultaat bereikt met de NVZ over de cao ziekenhuizen. Een van de belangrijkste afspraken is een salarisverhoging van in totaal 15% verspreid over twee jaar.

De zorg op zwart

Het is tijd voor verandering in alle sectoren van de zorg. Een zorginfarct is niet langer een dreigend doemscenario, maar het is op veel plekken al gaande. Wacht Nederland met actie tot er geen doktersassistenten meer zijn?

Stakingen in ziekenhuizen

Half maart gaan de ziekenhuizen over op stakingen. Dit gebeurt nadat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vandaag heeft aangekondigd niet in te gaan op de eisen van NU’91 en de andere bonden. 

NU’91 wijst eindbod cao ziekenhuizen af

Na zeven onderhandelingsrondes kwam NVZ met een eindbod. Dit hebben NU’91, als onderhandelaar namens de NVDA, en de andere bonden afgewezen, onder andere vanwege de salarisparagraaf en de reiskostenvergoeding.

Vergoeding NVDA-contributie door werkgever

Wist je dat veel werkgevers volgens de cao (minimaal 70% of helemaal) de contributie vergoeden van het NVDA-lidmaatschap? Kijk in jouw cao en vraag je contributie terug bij je werkgever: de arts, instelling of ziekenhuis.

Cao ziekenhuizen: Weinig voortgang na derde onderhandelingsronde

Tijdens het derde overleg over de cao ziekenhuizen heeft NU’91 enkele punten uit de inzet benoemd die de arbeidsomstandigheden moeten verbeteren. Veel zorgprofessionals overwegen het vak te verlaten of hun contract op te zeggen. De reactie van de NVZ daarop was teleurstellend.

NU’91 onder protest akkoord met cao ziekenhuizen

Cao-onderhandelaar NU’91 heeft besloten onder protest in te stemmen met de cao ziekenhuizen. Na afwijzing van het eerdere onderhandelingsakkoord gaat NU’91 toch akkoord. De NVDA is aangesloten bij NU’91 voor de vertegenwoordiging van de doktersassistenten voor de cao ziekenhuizen.

Ultimatum bij cao ziekenhuizen

De bonden FNV, FBZ en CNV willen dat de NVZ binnen twee weken instemt met een onafhankelijk bemiddelaar in het conflict bij de cao ziekenhuizen. Anders volgen mogelijk acties in de algemene ziekenhuizen. NU’91 neemt contact op met NVZ om dit kracht bij te zetten.

Nog geen akkoord voor nieuwe cao ziekenhuizen

Het overleg van 24 december voor een nieuwe cao ziekenhuizen, heeft helaas niet geleid tot een akkoord. Op basis van de ingebrachte punten heeft de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) een bod gedaan. Dit kwam onvoldoende tegemoet aan de inzet van NU’91.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg