• Home
  • Nieuws tags: cao-zkh

Nieuws

Cao ziekenhuizen: Weinig voortgang na derde onderhandelingsronde

Tijdens het derde overleg over de cao ziekenhuizen heeft NU’91 enkele punten uit de inzet benoemd die de arbeidsomstandigheden moeten verbeteren. Veel zorgprofessionals overwegen het vak te verlaten of hun contract op te zeggen. De reactie van de NVZ daarop was teleurstellend.

NU’91 onder protest akkoord met cao ziekenhuizen

Cao-onderhandelaar NU’91 heeft besloten onder protest in te stemmen met de cao ziekenhuizen. Na afwijzing van het eerdere onderhandelingsakkoord gaat NU’91 toch akkoord. De NVDA is aangesloten bij NU’91 voor de vertegenwoordiging van de doktersassistenten voor de cao ziekenhuizen.

Ultimatum bij cao ziekenhuizen

De bonden FNV, FBZ en CNV willen dat de NVZ binnen twee weken instemt met een onafhankelijk bemiddelaar in het conflict bij de cao ziekenhuizen. Anders volgen mogelijk acties in de algemene ziekenhuizen. NU’91 neemt contact op met NVZ om dit kracht bij te zetten.

Nog geen akkoord voor nieuwe cao ziekenhuizen

Het overleg van 24 december voor een nieuwe cao ziekenhuizen, heeft helaas niet geleid tot een akkoord. Op basis van de ingebrachte punten heeft de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) een bod gedaan. Dit kwam onvoldoende tegemoet aan de inzet van NU’91.

Cao-acties in ziekenhuizen

Woensdag 20 november gaan 150.000 medewerkers in ziekenhuizen staken. Er zijn dan zondagsdiensten. De NVDA steunt deze acties.

Cao ziekenhuizen: nog geen acties

Recent vonden onderhandelingen plaats over een nieuwe Cao Ziekenhuizen. Op 31 december 2016 liep de cao voor 200.000 werknemers in de ziekenhuizen af. Tijdens onderhandelingen is afgelopen periode met name gesproken over de onderwerpen generatiepact en de onregelmatigheidstoeslag (ORT).

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg