• Home
  • Nieuws tags: arbeidsmarkt

Nieuws

Een chatbot als doktersassistent?

In een NOS-bericht vertelt huisarts Peter Dekkers over het gebruik van zijn ontwikkelde chatbot ‘Praat met de dokter’. Volgens NVDA-voorzitter Linde Gonggrijp kan kunstmatige intelligentie misschien een welkome oplossing worden voor het tekort aan doktersassistenten en de werkdruk.

‘Doen waar je goed in bent’

Dinsdag 9 mei is het eerste landelijke congres taakherschikking huisartsenzorg. Een dag om kennis te maken, meer te weten, geïnspireerd te raken en aan de slag te gaan om medewerkers in de huisartsenzorg te laten doen waar ze goed in zijn!

Nivel-onderzoek arbeidsmarktknelpunten

Nivel roept alle huisartsenpraktijken in Nederland op om mee te helpen met het in kaart brengen van arbeidsmarktknelpunten in huisartsenpraktijken. De enquête staat open tot en met donderdag 13 oktober 2022.

Speerpunten voor de arbeidsmarkt

SSFH heeft speerpunten geformuleerd om de vastgelopen arbeidsmarkt in de huisartsenzorg aan te pakken. Om dit te bereiken zijn er de speerpunten stages, duurzame inzetbaarheid, (anders) opleiden en digitaliseren.

Praktijkenquête huisartsenzorg voor het Skillmix-instrument

Het Nivel bevraagt alle huisartsenpraktijken via een jaarlijkse enquête. De huisartsenzorg in Nederland wordt namelijk op de proef gesteld: spanningen op de arbeidsmarkt, hoge werkdruk, implementatie van online inzage in het patiëntdossier en natuurlijk de coronacrisis.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg