• Home
  • Nieuws categoriën: nieuws-2022

Nieuws

Gastlessen Gilde Opleiding in Venlo

Wat betekent de Beroepscode Doktersassistent voor het uitvoeren van beroep doktersassistent? Hoe ga je om met ethische kwesties, lastige keuzes en morele dilemma’s? Judith Linders en Linda de boer van NVDA Regio Limburg gaven gastlessen aan derdejaars studenten doktersassistent.

Vergoeding NVDA-contributie door werkgever

Wist je dat veel werkgevers volgens de cao (minimaal 70% of helemaal) de contributie vergoeden van het NVDA-lidmaatschap? Kijk in jouw cao en vraag je contributie terug bij je werkgever: de arts, instelling of ziekenhuis.

Ziek in Nederland: Waar ga je dan naartoe?

Waarom krijg je als je een huisartsenpraktijk belt niet meteen de huisarts? En waarom kun je niet rechtstreeks naar de specialist in het ziekenhuis? Pharos ontwikkelde een infographic over de eerstelijns gezondheidszorg in Nederland voor nieuwkomers.

Gastles Hoornbeeck College in Kampen

Enthousiaste NVDA leden geven regelmatig gastcolleges op de opleidingen tot doktersassistent. Chantal Kruse van de expertgroep Ziekenhuizen was te gast op het Hoornbeeck College in Kampen.

Communiceren tijdens ziekte via een app

Hoor jij ook wel eens dat patiënten niet goed weten hoe ze kunnen communiceren over hun ziekte? Dat al die goed bedoelde appjes en telefoontjes simpelweg te veel zijn? Er is een nieuwe app, Stamps, voor mensen die wegens ziekte een emotionele tijd doormaken.

Koppelen van patiëntdossiers eenvoudig? Nee!

Het koppelen van patiëntdossiers is niet eenvoudig. En in de afgelopen vijf jaar is het onvoldoende verbeterd. Dit blijkt uit een ledenpeiling van de NVDA in 2022, als herhaling van een ledenpeiling van 2017.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg