• Home
  • Nieuws categoriën: nieuws-2021

Nieuws

Scholingen NVDA academie 2022

De NVDA academie biedt jou weer een gevarieerd programma aan met scholingen. We hebben diverse scholingen door het hele land. En voor wie nu liever niet wil reizen, hebben we extra online scholingen toegevoegd.

Vakblad De Doktersassistent november 2021

Het nieuwste nummer van het vakblad de Doktersassistent ligt dinsdag of woensdag in je brievenbus. NVDA-(student)leden kunnen het blad al online lezen. Ook is er een special over het NVDA webinar on air.

VGZ-webinars voor mantelzorgers

VGZ organiseert 2 webinars voor mantelzorgers. ‘Beter en krachtiger zorgen’ (7 december 19.30 – 20.30 uur) en ‘Lichter en leuker zorgen’ (9 december 19.30 – 20.30 uur). Gratis.

Workshop “Meerwaarde door mijn kracht”

Docent Geert Haentjens gaf een workshop aan de doktersassistenten van jeugdgezondheidszorg van GGD Fryslân. Met de roos van Leary nam Geert de doktersassistenten mee in hun eigen gedrag. Hij heeft er een verslag van geschreven.

Doktersassistent Lia bij Tijd voor Max

Vanavond om 17.10 uur is doktersassistent Lia Botterblom te gast in het tv-programma Tijd voor Max (NPO1), met onder andere tv-dokter Ted van Tessen. Lia vertelt over vele werkzaamheden die doktersassistenten in deze coronaperiode verrichten en de grote werkdruk van doktersassistenten.

Wat te doen als de huisartsenzorgverlening in de knel komt

Oplopende besmettingscijfers betekent een grotere drukte in de huisartsenpraktijken: meer patiëntvragen over coronabesmettingen en uitval van zorgverleners. Wat doe je als de huisartsenzorgverlening in de knel komt? Neem contact op met het regionale crisisteam. 

Behoeftepeiling Persoonlijk Levensfase Budget (PLB) Huisartsenzorg

Een Persoonlijk Levensfase Budget geeft medewerkers binnen de huisartsenzorg de mogelijkheid verlofuren voor onbeperkte tijd te sparen. Ieder jaar krijgen medewerkers de keuze om verlof uren toe te voegen aan een Persoonlijk Levensfase Budget. Er bestaan ook mogelijkheden om extra gewerkte uren toe te voegen aan een Persoonlijk Levensfase Budget of deze bij te kopen. De gespaarde uren in het Persoonlijk Levensfase Budget kunnen medewerkers inzetten op momenten dat daar behoefte aan is.

Webinar speciaal voor doktersassistenten en triagisten: Signaleren kindermishandeling en de kindcheck

Als doktersassistent of triagist zie en spreek jij dagelijks veel cliënten. Aan de telefoon of vanachter de balie, pik je heel veel op. Soms kun je het vermoeden krijgen dat een kind of een volwassene thuis niet veilig is. Het is dan heel belangrijk om iets te doen. Maar wat kun jij, als doktersassistent of triagist, nu doen? Waar liggen jouw verantwoordelijkheden? Maar ook, waar kun jij op letten qua signalen?

Let op juiste registratie van griep- en pneumokokkenvaccinatie

De griep- en pneumokokkenvaccinatiecampagnes zijn op dit moment in volle gang. Na het vaccinatiespreekuur is het belangrijk dat de vaccinatie op de juiste wijze in het HIS wordt geregistreerd. Registratie gebeurt op dit moment in huisartspraktijken niet altijd volledig.

Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2021

Welke kansen kunnen we nog meer creëren en benutten om soa- en hiv-zorg beter in te richten? Wat is het ideale soa-zorgaanbod en wat is ervoor nodig om dit te realiseren? Daar gaan we op 1 december met elkaar online over in gesprek, 11.00-12.30 uur via Zoom.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00

Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg