• Home
  • Nieuws categoriën: nieuws-2021

Nieuws

NVDA tijdens de manifestatie over de huisartsenzorg

Doktersassistenten, Physician Assistants, Praktijkmanagers, Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners (POH en POH-GGZ) voeren samen met de huisartsen actie tijdens de manifestatie op 1 juli 2022 over de huisartsenzorg.

Hoe slaap jij?

De NVDA wil graag inzicht krijgen in welke mate jij, als Doktersassistent, slaapklachten ervaart. Hoe belemmert dit jou in jouw dagelijks werk en functioneren? En in hoeverre is jouw werkgever hiervan op de hoogte?

Arbocatalogus huisartsenzorg

De arbocatalogus is een op maat gemaakt oplossingenboek voor arbo-risico’s die in huisartsenpraktijken en op huisartsenposten kunnen voorkomen. Hierin staan arbo-oplossingen voor kantoorwerk, omgevingsfactoren, gevaarlijke stoffen, infectiegevaar en ongewenst gedrag in huisartsenpraktijken en op huisartsenposten.

Stagetekort in de regio aanpakken met subsidie

Het tekort aan stageplaatsen in de huisartsenzorg is in de ene regio nóg groter dan in de andere regio. Daarom verleent SSFH ook dit jaar weer subsidie aan innovatieve projecten in de regio die bijdragen aan meer stageplaatsen.

Aanvragen groepskorting praktijken juni 2022

Een praktijk  met 10 of meer assistenten kan eenmaal per jaar, in de maand juni, een groepskorting aanvragen. Hiervoor geldt een vast kortingsbedrag van €125 per jaar. De praktijk kan de korting aanvragen door de 10 of meer namen en lidnummers van de assistenten te mailen naar ledenadmistratie@nvda.nl, onder vermelding van het bankrekeningnummer van de praktijk. 

Bezettingsproblemen door hoge uitval in de huisartsenzorg

De hoge coronabesmettingscijfers leiden tot veel uitval van huisartsen en de medewerkers in de huisartsenzorg. De hoge uitval van personeel leidt tot bezettingsproblemen, dat is onvermijdelijk. De NVDA hoort uiteraard ook de verhalen van haar leden.

Een ode aan de doktersassistent

Theatergroep de Meiden van LOS geeft een ode aan de doktersassistent: ‘Ze kan 100.000 dingen tegelijk, het visitekaartje van de praktijk. Professioneel en altijd attent. Driewerf hulde voor de doktersassistent! Hoera! Hoera! Hoera!’

Nog geen akkoord voor nieuwe cao ziekenhuizen

Het overleg van 24 december voor een nieuwe cao ziekenhuizen, heeft helaas niet geleid tot een akkoord. Op basis van de ingebrachte punten heeft de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ) een bod gedaan. Dit kwam onvoldoende tegemoet aan de inzet van NU’91.

Wat een hectisch jaar!

Wat hebben de doktersassistenten in de huisartsenzorg, in ziekenhuizen en andere werkvelden, – jullie dus – veel over zich heen gekregen in deze twee jaar waarin ons leven wordt beheerst door Covid-19 en alle maatregelen. Steeds maar weer moeten meebewegen en met creativiteit de gaten vullen om de zorg zo goed mogelijk te blijven verlenen.

Nieuw NVDA-bestuurslid: Renée Amons

Tijdens de Ledenraadsvergadering op 29 november heeft het NVDA-bestuur Renée Amons tot nieuw bestuurslid benoemd. Met haar jarenlange ervaring wil Renée haar opgedane kennis en ervaring verder gaan inzetten binnen de NVDA.

De IZZ Zorgverzekering door VGZ 2022

Als doktersassistent zorg jij iedere dag voor anderen. Zorg je ook goed voor jezelf? Dat kan met de IZZ Zorgverzekering door VGZ via NVDA. Dé zorgverzekering voor jou en jouw collega’s in de zorg.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg