• Home
  • Nieuws categoriën: nieuws-2020

Nieuws

NVDA zoekt een bestuurslid Deskundigheidsbevordering

Jezelf als doktersassistent blijven ontwikkelen, dat wil jij toch ook? En wil jij daarnaast nét even een stapje meer doen? Ben je praktisch? De NVDA zoekt een doktersassistent die als bestuurslid een bijdrage wil leveren aan de bij- en nascholingen (deskundigheidsbevordering).  

Voorrang bij testen: laat je niet afschepen!

Doktersassistenten bij de prioriteitslijn van de GGD worden nog wel eens afgescheept met de opmerking dat een doktersassistent geen voorrang krijgt. Dat is onzin, want ons beroep staat op de beroepenlijst die voorrang krijgt bij testen! Houd dus voet bij stuk, of laat je baas bellen.

Doktersassistenten op lijst voorrang bij testen

Het ministerie van VWS heeft in overleg met de GGD twee corona-beroepenlijsten opgesteld van mensen die werkzaam zijn in het onderwijs en de zorg. Op de lijsten staan wie wel en wie niet in aanmerking komt voor een versnelde test. De doktersassistent staat op deze lijst.

ALV op 10 oktober 2020 gaat door

De Algemene Ledenvergadering op 10 oktober 2020 gaat door. Spant heeft een ontheffing gekregen waardoor zij meer dan 30 personen per ruimte mogen ontvangen. Wel zijn er nieuwe richtlijnen van Spant.

Ook ziekenhuizen over zorgbonus: wees ruimhartig

Naast de huisartsenzorg heeft ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) uitgesproken dat de zorgbonus ruimhartig moet worden toegepast. Er zijn meerdere ziekenhuizen die voor AL hun personeel de zorgbonus aanvragen.

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op

Privacy

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg