• Home
  • Nieuws categoriën: nieuws-2014

Nieuws

Film over de doktersassistent

In opdracht van de NVDA maakte Alalena Media Produkties een film over het beroep van doktersassistent. De films brengen het veelzijdige en intensieve vak van de moderne doktersassistent prachtig in beeld. De makers volgden doktersassistenten tijdens hun werkzaamheden in een ziekenhuis, een huisartspraktijk en een huisartsenpost. Ook is er aandacht voor het begeleiden van stagiaires.

Endoscopie assistenten onder druk

Doktersassistenten werkzaam in ziekenhuizen op een endoscopie-afdeling staan onder druk. De V&VN onderscheid wil aanbrengen in bevoegdheden tussen verpleegkundigen en doktersassistenten die werken als endoscopie-assistent.

Voorzitter Gillis: Stage hoog op verlanglijstje

Net als iedereen binnen de NVDA maakt ook voorzitter Kees Gillis zich zorgen over het tekort aan stageplaatsen voor leerlingen van de opleiding tot doktersassistent. Het lukt MBO-scholen onvoldoende om aan stageplaatsen te komen.

Zorg mijden wegens kosten hoog

Verscheidene politici en de NPCF hebben laten weten onze bijdrage te waarderen. Het vakblad voor artsen Medisch Contact plaatste de resultaten van het NVDA-onderzoek op hun site. 95 procent van de ondervraagde doktersassistenten maakt mee dat patiënten niet weten dat een door de huisarts aangevraagd of geadviseerd vervolgonderzoek of behandeling onder het eigen risico valt. Bijna […]

Wat leeft er in het ziekenhuis?

Uit het vervolgonderzoek dat de NVDA liet uitvoeren onder leden en niet-leden werkzaam in ziekenhuizen blijkt dat de meeste respondenten de NVDA wel kennen, maar bijna de helft niet precies weet wat we doen.

Kees Gillis nieuw boegbeeld doktersassistenten

Vanaf zaterdag 12 april 2014 bekleedt Kees Gillis de functie van voorzitter van de NVDA, de Nederlandse beroepsvereniging van doktersassistenten. Gillis is de opvolger van Gerda van Baggem-Bakker, voorzitter sinds 2000.

Instemming ANW-akkoord door leden

Waar je op moet letten: Zorg ervoor dat je tijdig het aanbod ontvangt van de werkgever voor de eenmalige uitkering. Dit dient immers op 15 maart 2014 geaccepteerd te zijn. Je hebt ook tijd nodig om hierover nog advies te vragen als je dat nodig hebt. Bel in dat geval de NVDA, 030 – 263 […]

Tegemoetkomingen stages door SSFH

Vanaf 1 januari 2014 kunnen alle werkgevers in de huisartsenzorg een maandelijkse tegemoetkoming van 100 euro aanvragen voor het begeleiden van doktersassistenten en praktijkondersteuners in opleiding. Dat komt bovenop de maandelijkse tegemoetkoming van 100 euro voor de stagiairs zelf.

Contact

Kantoor NVDSNVDA
Amalialaan 41 C
3743 KE Baarn

(085) 482 44 00
secretariaat@nvda.nl

#doktersassistent

Neem contact met ons op

Privacyverklaring NVDA

Samenwerkingspartners

Bevolkingsonderzoeken en screeningenStichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg