• Home
  • Nieuws categoriën: nieuws-2014

Nieuws

Film over de doktersassistent

In opdracht van de NVDA maakte Alalena Media Produkties een film over het beroep van doktersassistent. De films brengen het veelzijdige en intensieve vak van de moderne doktersassistent prachtig in beeld. De makers volgden doktersassistenten tijdens hun werkzaamheden in een ziekenhuis, een huisartspraktijk en een huisartsenpost. Ook is er aandacht voor het begeleiden van stagiaires.

Endoscopie assistenten onder druk

Doktersassistenten werkzaam in ziekenhuizen op een endoscopie-afdeling staan onder druk. De V&VN onderscheid wil aanbrengen in bevoegdheden tussen verpleegkundigen en doktersassistenten die werken als endoscopie-assistent.

Voorzitter Gillis: Stage hoog op verlanglijstje

Net als iedereen binnen de NVDA maakt ook voorzitter Kees Gillis zich zorgen over het tekort aan stageplaatsen voor leerlingen van de opleiding tot doktersassistent. Het lukt MBO-scholen onvoldoende om aan stageplaatsen te komen.

Zorg mijden wegens kosten hoog

Verscheidene politici en de NPCF hebben laten weten onze bijdrage te waarderen. Het vakblad voor artsen Medisch Contact plaatste de resultaten van het NVDA-onderzoek op hun site. 95 procent van de ondervraagde doktersassistenten maakt mee dat patiënten niet weten dat een door de huisarts aangevraagd of geadviseerd vervolgonderzoek of behandeling onder het eigen risico valt. Bijna […]

Contact

NVDA
Othellodreef 91- 95
3561 GT Utrecht
Routebeschrijving

tel. 030 - 2631040
Neem contact met ons op